0
Evropske lige

Mančester Siti prekinuo meč u Hrvatskoj zbog rasizma

Objavljeno: 23.07.14 u 09:35

Fudbalski klub Mančester Siti objavio je da je mladi tim „građana“ u utorak napustio susret s Rijekom u Hrvatskoj zbog rasističkih provokacija domaćih igrača.

Mančester-Siti-Logo

Prema tvrdnjama rukovodećih struktura Mančester Sitija, stručni štab je izdao direktivu svojm igračima da napste teren pošto su tokom čitavog toka utakmice sa Rijekom bili meta rasističkih ispada domaćih navijača.

U zvaničnom saopštenju Sitija navodi se da se 19-godišnji Seko Fofana, inače igrač tamne puti, konstatno bio vređan od strane igrača iz Rijeke pri kraju prvog poluvremena utakmice u Novigradu, u Istri.

„Zbog ovog incidenta stručni štab je odlučio da povuče tim Sitija sa terena i otkaže utakmicu“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Mančester Sitija.

U ovom poznatom klubu dodaoju da njegovi predstavnici u Hrvatskoj i Mančesteru rade sa zvaničnicima, organizatorima i čelnicima Hrvatskog fudbalskog saveza istražuju incident.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter