0
Ostali sportovi

Savić: Nemamo vođu kakav je bio Udovičić, a ni strelca poput Šapića!

Objavljeno: 22.07.14 u 16:56

Pobeda nad Španijom u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na EP u Budimpešti imala je višestruku važnost. Ne samo da je osiguran prolaz u četvrtfinale i da je trijumf jako bitan na psihološkom planu, posle poraza i remija, nego je to bila i jubilarna 200. pobeda Srbije u istoriji, tačnije od jula 2006. godine od kada igramo kao samostalna država. 

vanja-udovicic

„Delfini“, neočekivano, dosta promenljivo igraju ovaj šampionat. Četvrtfinale je uvek najopasniji meč na takmičenju, posle kojeg se ide u borbu za medalju ili za plasman. Sutrašnji rival od 20.30 je Grčka.

– Igraju dobro i najavio sam ih kao moguće iznenađenje prvenstva. Kvalitetni su, disciplinovani i za pobedu je potreban pristup kao u meču sa Španijom. Nismo smeli da kiksiramo. Da smo izgubili sigurno bi neki to iskoristili da potcene snagu vaterpola kao vrednosti srpskog sporta. Mada smo već 15 godina na ivici i održavaju nas jedino rezultati reprezentacije – rekao je selektor Dejan Savić.

Komentarišući meč sa Španijom je dodao:

– Vidljiv je napredak u odbrani. Fali nam igra sa  igračem više i trudimo se da i to rešimo. Tražiću od igrača da u duel sa Grčkom uđu kao i u prethodni susret. Četvrtfinale uvek može da poništi sve, tu nema popravnog.

Ukoliko Srbija pobedi Grčku biće ispunjen prvi veliki zadatak:

– U projekciji uspeha na Igrama u Riju zacrtali smo kao prvi veliki zadatak ulazak među četiri ekipe na Evropskom prvenstvu. Sada imamo priliku da to ostvarimo, a posle ćemo se boriti da uradimo što je moguće više.

Ne računajući Svetsku ligu i završni turnir iste u Dubaiju, ovo je prvo veliko takmičenje bez nekadašnjeg kapitena i najboljeg igrača sveta. Koliko Srbiji nedostaje Vanja Udovičić? Fali i golovi Andrije Prlainovića?

– On je bio vođa. Takvog nemamo, ali svaki od ovih igrača zna kako da se ponaša u odlučujućim trenucima. Pitate me za izostanak golova Prlainovića? To je malo čudno, jer Prlain igra izuzetno odbranu i odrađuje ogroman posao. Ne gledam igrače kroz brojke i statistike. Nemamo strelca koji se rađa, takav je bio samo Vanja Udovičić

Kapiten Živko Gocić je zadovoljan posle Španije:

– Skinuli smo veliko breme sa vrata ali to ne znači da potcenjujemo Grčku. Naprotiv, trebalo je da pobede Italiju, igraju jako dobro. Posle SP u Barseloni znamo šta znači ispasti u toj rundi takmičenja. Učinićemo sve da prođemo protiv tima koji nema zvezde, ali ima igru.

Golman Branislav Mitrović upozorava:

– Nismo do sada pokazali igre koje bi nam stvorile atmosferu da bezbrižno čekamo Grke. Naprotiv, motiv je najveći mogući, pobeda nas vodi u polufinale. Biće naporno, Italijani su remijem srećno prošli Grke.

Milan Aleksić ceni centre grčkog tima, Murikisa i Kolomvosa:

– To im je glavna snaga. Navikli smo na tave duele, svaka ekipa ima vrsne sidraše. Grci igraju veoma lepo, korektno. Vreme je da proradi naš igrač više. Očekujem tešku borbu i pobedu.

Filip Filipović je naš  najbolji strelac sa 13 golova, a kaže da je Barselona velika škola:

– Ovo je kao finale. Grci su zaista dosta pokazali na turniru. Znamo šta nam je činiti, šta će obradovati naše navijače. Dižemo se iz meča u meč, hvatamo zalet i ne bih voleo da sam u koži tima koji ima Srbiju za rivala.

Grci su u istom hotelu gde je i Srbija. Svesni su snage rivala ali svi očekuju pobedu i plasman u polufinale koji nisu zabeležili od 1999. Srbija i Grčka su igrali 15 puta. Srbija je zabeležila 12 pobeda, remi i dva poraza.

Drugi četvrtfinalni par čine Hrvatska – Italija. Pobednik našeg duela igraće sa Crnom Gorom u petak, dok će Mađarska dočekati pobednika iz susreta Italija – Hrvatska.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter