0
Auto Moto

Rozberg trijumfovao pred domaćim navijačima

Objavljeno: 20.07.14 u 16:10

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je u nedelju na trci Formule jedan za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu.

rozberg-brzina

Rozberg je do četvrte pobede u sezoni došao prešavši stazu u vremenu od jednog sata, 33 minuta i 42,914 sekunde. Na drugom mestu, na stazi Hokenhajmring, našao se Finac Valteri Botas iz Vilijamsa sa 20,789 sekundi zaostatka.

Rozberg je današnjim trijumfom uvećao svoju prednost u generalnom plasmanu na 14 bodova (190) u odnosu na timskog kolegu Britanca Luisa Hamiltona (176), koji je trku za VN Nemačke završio na trećem mestu, odmah iza Botasa.

Hamilton je na jučerašnjim kvalfikacijama doživeo udes, pa je završio na 15. mestu, ali je pre današnje trke kažnjen sa pet pozicija zbog odluke da promeni menjač, te je tako startovao s 20. pozicije.

Četvrto mesto zauzeo je četvrostruki uzastopni šampion Formule 1 Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, dok je na petom mestu Španac Fernando Alonso iz Ferarija. Bodove su još osvojili danijel Rikardo, Niko Hulkenberg, Dženson Baton, Kevin Magnusen i Serhio Perez.

Naredna trka šampionata Formule jedan voziće se sledeće nedelje u Budimpešti.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter