0
Ostali sportovi

EP: Remi Srbije i Hrvatske (VIDEO)

Objavljeno: 19.07.14 u 17:22

Remijem Srbije i Hrvatske (8:8), „Barakude“ su druge na tabeli, a naši momci sa sedam bodova treći, koliko ima i Španija. Srbija naredni meč igra upravo sa Španijom i još ima šansi da se dokopa drugog mesta u grupi, što bi joj donelo četvrtfinale sa Grčkom.

filip filipovic

 

I pored fenomenalnog četvorostrukog strelca Filipa Filipovića, u duelu olimpijskog i evropskog šampiona nije bilo pobednika. Blistao je kod komšija Sandro Sukno, postigavši gol manje od Filipa.

Sandro Sukno je doveo Hrvatsku u vođstvo, ali je već u sledećem napadu Srbija izjednačila golom Prlainovića, sa igračem više. Dva minuta kasnije, negde na polovini četvrtine, Srbija je došla do prvog vođstva. Hrvati nisu iskoristili igrača vise, usledila je kontra Srbije i realizacija preko Filipa Filipovića. Srbija iskoristila napad za 3:1, stigla je kazna. Sukno je sa peterca izjednačio na 2:2, malo je nedostajalo da Gojko Pijetlović odbrani. Prednost „Delfinima“ vratio je Stefan Mitrović.

Početkom druge četvrtine Hrvatska nije iskoristila igrača vise, a Filipović je u svom stilu pogodio za 4:2, prvu prednost od dva gola. Međutim, Dobud je sa brojčanom prednošću brzo smanjio na 4:3. Fenomenalni Filipović je povisio na 5:3, ali se na petompinutni odmor otišlo sa egal rezultatom. Luka Lončar je smanjio na 5:4 posle još jednog napada u kojem je naš rival imao igrača više. Sandro Sukno je svojim trećim golom doneo izjednačenje na poluvremenu – 5:5.

Hrvati su bili u naletuu i trećim uzastopnim golom na startu drugog dela stigli do potpunog preokreta i vođstva – 6:5. Srbija nije blistala, ali je brzo vratila prednost. Miloš Ćuk je izjednačio, a Filip Filipović svojim četvrtim golom doneo vođstvo od 7:6. Taj rezultat je ostao na semaforu na kraju treće četvrtine.

Ne uspeva Srbija da se odlepi, Hrvati stižu do izjednačenja. Sjajni igrač Partizana Dušan Mandić hladnokrvno pogađa za 8:7. Odbranili su „Delfini“ napad komšija sa dva igrača više, ali ne i sledeću takvu situaciju. Muslim je izjednačio, četiri i po minuta pre kraja. Rezultat se nije menjao, ušao se u poslednji minut meča. Duško Pijetllović je dobio isključenje 30 sekindi pre kraja, odbranila se srbija i imala 10 sekundi. Usledio je šut, pa stativa. Prvi remi Srbije.

HRVATSKA 8

SRBIJA 8

2:3, 3:2, 1:2, 2:1

Bazen: „Alfred Hajoš“. Gledalaca: 1500. Sudije: Naumov (Rusija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Hrvatska 9 (5), Srbija 8 (2).Peterci: Hrvatska 1 (1)

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač. Selektor: Tucak.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksič, Radjen, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović 1 , B.Mitrović. Selektor:Savić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter