0
Odbojka

FOTO: ossrb.org

SL 2015: Srbija sa Brazilom, Italijom i Austrijom

Objavljeno: 18.07.14 u 17:28

Odbojkaši Srbije igraće u A grupi divizije I sa Brazilom, Italijom, Australijom, ako ispuni uslove, u Svetskoj ligi 2015, određeno je žrebom u Firenci.

odbojkasi-u23

U B grupi I divizije igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska.

Sastankom je predsedavao Aleksandar Boričić, predsednik OSS, potpredsednik FIVB i predsednik Saveta Svetske lige. Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na sastanku u Firenci.

Sistem takmičenja u Svetskoj ligi 2015. je isti kao ovogodišnji, pa će na Finalnom turniru, od 22. – 26. jula igrati šest reprezentacija, po istoj formuli kao i ove godine.

Interkontinentalna faza traje od 5. do 7  juna, a seniori Srbije će gostovati u Brazilu. U okviru II vikenda (12. – 14. jun) Srbija će gostovati u Italiji. Tokom III vikenda (19. -21. jun), Srbija će dočekati Brazil, a zatim u okviru IV vikenda (26. – 28. jun) Australiju. Srbija će ugostiti Italiju od trećeg do petog jula u okviru V vikenda. Tokom poslednjeg, VI vikenda (10 – 12. jul), Srbija će gostovati u Australiji.

Finalni turnir XXVI Svetske lige 2015. odigraće se od 22 – 26. jula.

Kandidati za organizaciju su svih osam zemalja iz I divizije, a domaćin će naknadno biti saopšten.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter