0
Ostali sportovi

Filip Filipović: Jedan poraz ništa ne znači, znamo koliko vredimo! (VIDEO)

Objavljeno: 18.07.14 u 16:24

Srpski reprezentativci su pre podne analizirali poraz od Mađara, a za posle podne je predvđen trening i priprema za sutrašnji meč sa Hrvatima u 16 časova. Taj meč može da bude izuzetno bitan i da posle njega bude jasnije ko će biti drugi u grupi B, pošto su Mađari prvi.

EP

Mađari su konačno prekinuli crnu seriju protiv naše reprezentacije, i to silno motivisani pred 10.000 svojih navijača. Budući da će se ove dve selekcije najverovatnije sresti u borbi za medalju, poraz je možda došao u pravom trenutku.

Selektor Dejan Savić je ocenio da su Mađari ušli agresivnije i motivisanije u meč:

– Rizikovali su sa isključenjima i pogodili, jer smo slabo igrali igrača više. Ipak su svetski prvaci, publika je bila velika podrška ali je problem bio u našoj agresivnosti. Ako to pokažemo protiv Hrvata onda bi ishod mogao da bude povoljniji. Njih muči remi sa Španijom, jer sada svi želimo poziciju broj dva. Pritisak je isti, naše je da odigramo bolje nego u meču sa Mađarskom, a to zavisi od ulaska u meč. Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja.

Pomoćnik Uroš Stevanović je istakao kvalitet Hrvata:

– Oslanjaju se na snagu Pavića,centra Dobuda, šutere Sukna i Jokovića. Ostali rade za njih. Mislim da smo kvalitetnij,i ali to treba pokazati na delu.Ne zaboravite da su olimpijski šampioni, treći na svetu.

Srbija je protiv Hrvata igrala 17 puta. Pobedila je devet puta, izgubila sedam, a jedan meč je završen nerešeno.

– Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako da se vratimo. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali u duelu sa Mađarima – glava i strpljenje. Jedan poraz ništa ne znači, ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to .Očekujem meč sa puno kontakta, brojnim isključenjima. Ne menjaju stil i kada menjaju igrače – rekao je Filip Filipović.

Prvi golman Gojko Pijetlović je jedan od naših najboljih igrača u Budimpešti. Prijaju mu pohvale saigrača ali…

– Sve je u redu ali nismo pobedili. Voleo bih da nastavim sa ovakvim partijama, a da tim bude uspešan. Nije odbrana bila loša u duelu sa Mađarskom, ali je napad bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker. Sa Hrvatima će biti neizvesno. Zbog remija sa Španijom je njihovo opterećenje veće. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat.

Iskusni bek Nikola Rađen smatra:

– Dve pobede nam donose drugo mesto i najvažnije je da je sve u našim rukama. Biće teško i sa Hrvatima i Špancima ali verujem da ćemo se konsolidovati i ostvariti uspeh.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter