0
Ostali sportovi

„Delfini“ potapanjem Francuza počeli odbranu evropskog zlata

Objavljeno: 14.07.14 u 16:14

„Delfini“ su ubedljivom pobedom nad Francuskom od 16:5 počeli odbranu evropskog zlata osvojenog u Ajdhovenu. Najraspoloženiji za igru bili su Nikić sa četiri i Filipović, Prlainović, Mandić i Pijetlovići, Duško je postigao dva gola, a Gojko je fenomenalno branio i zaustavio i peterac. Lepo je počelo, neka se završi kao i šampionat 2001 u Budimpešti, kada je Dejan Savić kao igrač osvojio zlato.

Obe selekcije su nešto sporije ušle u meč. Filip Filipović lepim šutem doneo prednost, da bi Dušan Mandić već u sledećem napadu duplirao vođstvo. Do kraja prve četvrtine bilo je ubedljivih 4:1. Slobodan Nikić je divnu asistenciju Nikole Rađena pretvorio u pogodak, a prezizan, sa distance, bio je kapiten Živko Gocić. Jedini gol za Francuze postigao je Kamaras.

delfini

Francuzi su u nastavku  iskoristili nepažnju naše odbrane i smanjili na 4:2, ali je Filipović već u narednom napadu vratio našoj selekciji tri gola prednosti. Ubrzo je bilo 7:2, (Mandić, Aleksić) tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

Goleadu je nastavio Duško Pjetlović, Nikić je povisio na 9:2, a Andrija Prlainović postavio konačnih 10:2 za kraj treće četvrtine. U poslednjoj deonici još šest lopti je završilo u mreži Francuza, a kao i obično, za Srbiju su branila oba golmana, najpre Pijetlović, pa Branislav Mitrović.

Treba spomenuti i da je mladi bek Crvene zvezde Sava Ranđelović debitovao na velikim takmičenjima.  Naredni meč Srbija igra sa Nemačkom, sutra od 13.00 časova.

Francuska 5
Srbija 16
1:4, 1:3,0:3, 3:6
Strelci za Francusku: Bodegas 2, Kamarasa 2, Bleri 1.
Strelci za Srbiju: Nikić 4, Mandić 2, D. Pijetlović 2, Filipović 2, Prlainović 2, Gocić 1, Ćik 1, Aleksić 1, S. Mitrović 1.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter