0
Intervju

Sava Ranđelović za HotSport: Prvenstva sam gledao na TV-u, a sada želim zlato i balkon!

Objavljeno: 13.07.14 u 08:19

U decembru je Sava Ranđelović debitovao za reprezentaciju Srbije protiv Rumuna u Svetskoj ligi, nedavno je na završnom turniru u Dubaiju osvojio zlato, a sada je učesnik Evropskog prvenstva u Budimpešti (14-27. jul). Reprezentativcu iz redova Crvene zvezde, momku rođenom u Nišu koji će 17. proslaviti 21 rođendan se polako ali sigurno ostvaruju dečački snovi.

– Osećak je neverovatan, o svemu ovome sam sanjao čitavo detinjstvo. Svako sam prvenstvo gledao na TV-u i radovao se medaljama koje su osvajali, a sada sam deo reprezentacije koja ima šansu da osvoji jednu od medalja… Pun sam samopouzdanja, jedva čekam da počne Evropsko prvenstvo i siguran sam da ću opravdati poverenje selektora koje mi je ukazano – počinje priču za HotSport  Sava Ranđelović.

Sava

 Mladi bek je zadužio kapicu sa brojem četiri koju je godinama uspešno nosio nekadašnji kapiten Vanja Udovičić, nekada najbolji igrač sveta a sada minister sporta i omladine.

– Nasleđujem njegov broj, ali ne stvara mi to toliki pritisak. Imam punu podršku saigrača i cimera Dušana Mandića. Vanja je bio jedan od najboljih igrača na svetu i pokušaću da njegovo odsustvo upotrebim na najbolji način, pogotovo u odbrani.

  “Delfini” su u grupi B, grupi smrti u kojoj su svetski šampion Mađarska, olimpijski – Hrvatska, Srbija je aktuelni evropski šampion, a tu su još neugodni Španci, Nemci i Francuzi.

– Tako je. Izvukli smo baš tešku grupu, ali mi kao i uvek idemo na pobedu u svakoj utakmici. Biće tako i sada, da bismo osvojili prvenstvo moramo da dobijemo sve ekipe, bilo da je to u eliminacijama ili u grupi.

Repreyentacija Srbije

 Druga grupa je znatno lakša, u njoj su Rumunija, Grčka, Crna Gora, Gruzija, Italija I Rusija. Ako ništa drugo, Srbija takmičenje započinje sa lakšim rivalima. Francuzi i Nemci će biti uvod I zagrevanje za teže protivnike. Da li je tako lakše?

– Sve zavisi, ali je dobro da na početku dobijemo samopouzdanje sa dve pobede i uđemo u utakmicu sa Mađarima sa dva trijumfa.

  Ko su favoriti, ko je pokazao najviše u pripremnom peridu?

– Na to nemam precizan odgovor, jer niko na pripremnim utakmicama nije otkrivao svoju taktiku. Možda su Mađari blagi favoriti, osvojili su Svetsko prvenstvo prošle godine, a sada na EP igraju pred svojom publikom, koja će im sigurno biti vetar u leđa.

Sava 2

 Naši momci su spremni da pokažu i sebi i drugima da je sedmo mesto na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu bio splet okolnosti. Kreću u odbranu zlata nadmoćno osvojenog u Ajdhovenu. Navikli su nas na uspehe, najredovniji su na balkonu, koji je Savi još neostvarena želja. Razmišljaš li podsvesno o tome?

-Fokusiran sam samo na igru, na svakog sledećeg rivala i ne razmišljam toliko o tome. Ne želim da me to poremeti, ali naravno da mi je to jedan od snova, da se sa zlatom popnem na balkon – zaključuje Ranđelović.

Reprezentacija je juče doputovala u Budimpeštu, a u toku puta stigla je srećna vest iz Beograda – Duško Pijetlović je dobio sina. Stric Gojko je prvi primio čestitke, a Dule će se već danas pridružiti saigračima u mađarskoj prestonici. Sigurno je ovo neki lep znak i uvod za novo slavlje krajem meseca. Ono standardno, na balkonu.

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter