4
Domaći fudbal

FOTO: FKCZ

Stajkovac: Ako igrači nastave ovako, biće spremni (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.14 u 23:05

Pripreme fudbalera Crvene zvezde već su u jeku, radi se punom parom kako bi se maksimalno pripremili za narednu sezonu.

FOTO: FKCZ
FOTO: FKCZ

Novo lice u stručnom štabu Crvene zvezde od ovog leta je i Aleksandar Stajkovac, koji je zadužen za fizičku pripremu igrača. Kondicioni trener Crvene zvezde pun je reči hvale za ljude sa kojima sarađuje.

„Zaista sam prezadovoljan onim što smo uradili do sada. Hteo bih prvo da naglasim da sam prezadovoljan stručnim štabom. Oformljen je stručni štab sa jako mladim i ambicioznim ljudima koji na vrhunskom nivou deluju u svojim oblastima za koje su zaduženi. Mislim da šef stručnog štaba to jako dobro vodi. Na drugom mestu bih hteo da istaknem sve igrače, a pogotovo ove starije, predvođene kapitenom Milijašem, Rakićem, Mijailovićem, Pavićevićem… Mislim da su pravi predvodnici ove generacije, mislim da na maskimalno profesionalan i ozbiljan način izvršavaju svoje obaveze. Oni bukvlano kroz svaki trening guraju mlađe igrače da treniraju što jače, što bolje, i u celokupnom tom ambijentu mislim da je atmosfera na jako dobrom nivou. Kada se sve te tri stvari uklope u jednu celinu, trebalo bi da daju dobar rezultat“ – smatra Stajkovac.

Kada je fizička sprema igrača u pitanju, osnovno pitanje koje zanima svakog navijača svakako je da li će fudbaleri biti spremni da tokom svih 90 minuta izdrže visok tempo,

„Ako nastave ovako da treniraju kao prethodnih 14 dana, mislim da je to jako izvesno. Treba da dođe još par igrača i nadam se da će se uklopiti u naš sistem rada, ali ponavljam, ako igrači nastave na ovaj profesionalan način da ispunjavaju svoje obaveze, mislim da nikakvih problema neće biti.“

A na koji to način Aleksandar Stajkovac priprema igrače, i čemu pridaje najviše pažnje?

„Ja sam na osnovu nekog svog znanja i iskustva koje sam sticao svih ovih godina, kao i usavršavanjem u nekim velikim evropskim klubovima, napravio neki svoj sistem rada. Jednostavno, strukturu kretanja igrača na fudbalskoj utakmici probao sam da primenim u trenažnom procesu. Igrač treba da se pripremi da istrči onoliko sprinteva koliko treba da istrči i na utakmici. Sve stvari koje radimo na treninzima su prilagođene fudbalskoj igri. Jako malo ima trčanja bez lopte, tu su uglavnom neki specifični poligoni sa ponavljajućim sprintevima, kao i sa loptom…“

Nije Stajkovac želeo da ističe nikog poimence, već se trudi da čitavu grupu održi na dosadašnjem nivou zalaganja.

„Naravno da postoje igrači koji malo odskoče, ali ne bih o imenima jer mislim da svi jako dobro rade. Čak bih voleo na ovaj način da apelujem i na mlađe igrače Crvene zvezde iz omladinske škole, jer mislim da treba da se ugledaju na ove starije prvotimce koji su, iskreno, za primer. Mislim da su oni najzaslužniji što je atmosfera na vrhunskom nivou, i zato što bukvalno svaki trening i svaku vežbu urade sa 100% svojih mogućnosti“ – zaključio je Stajkovac u intervjuu za zvanični sajt kluba.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. „…kao i usavršavanjem u nekim velikim evropskim klubovima,…“ hahahahah. Na kojim usavrsavanjima je bio ovaj Stajkovac!? Naduvani balon, koji je otisao u spaniju na par, slikao se sa Murinjom i Simeoneom i hvali se po fejsbuku. Koje bre crno usavrsavanje. Prepotentni lik, koji ojma nema. Kokeza mu namestio da radi u CZ. Ovo je najobicniji dogovoreni intervju. Smseno. Stajkovac pojma nema. To pricaju svi u Brodarcu, u kojem je do sada radio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter