0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Ivana je prva skakačica sveta!

Objavljeno: 11.07.14 u 12:04

Srpska atletičarka Ivana Španović izbila je na prvo mesto liste najboljih skakačica u dalj na svetu, prema rangiranju portala „All athletics“, koji se bavi bodovanjem od 1999. godine. 

 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rekorderka Srbije u skoku u dalj i bronzana sa šampionata sveta u Moskvi prošle godine zaslužila je prvo mesto na rang listi na osnovu postignutih rezultata na pet najboljih takmičenja u poslednjih godinu dana, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

U obzir se uzima kategorija takmičenja, postignuti rezultat kao i plasman, i to je upravo razlika između bodovanja Međunarodne atletske federacije, koja računa samo jedan najbolji rezultat ostvaren u toku sezone.
„Ovaj ogroman uspeh govori u prilog tome da je Ivana imala najviši nivo skokova na najvažnijim takmičenjima od svih skakačica udalj na svetu. Mnogo bodova donela joj je i svetska medalja u Moskvi, ti bodovi će se u avgustu brisati, ali s druge strane prvenstvo Evrope u Cirihu se održava u istom periodu, što je nova prilika za osvajanje dodatnih bodova.“, rekao je trener srpske rekorderke Goran Obradović, a prenosi Tanjug.

Lista prvih deset najboljih skakačica u dalj na svetu:

1. Ivana Španović (Srbija) – 1.328 bodova
2. Britni Ris (SAD) – 1.304
3. Eloiz Leser (Francuska) – 1.300 
4. Besing Onagbare (Nigerija) – 1.292
5. Šara Proktor (V. Britanija) 1.285
6. Tjana Bartoleta (SAD) -1.278
7. Darija Klišina (Rusija) – 1.277
8. Olga Kučerenko (Rusija) – 1.228
9. Fuomi Džimo (SAD) – 1.224
10. Katarina Džonson Tompson (V. Britanija) – 1.220

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter