0
Auto Moto

Hamilton najbrži na Silverstonu

Objavljeno: 06.07.14 u 18:55

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je ovosezonske trke za VN Velike Britanije na stazi Silverston, koju je obeležio prekid i veliki udes u kome su učetvovali Kimi Raikonen i Felipe Masa.
hamilton-kanadaLuis Hamilton je gospodar „svoje kuće“. Britanac nije dozvolio da pehar namenjen pobedniku napusti „ostrvo“. Hamilton je briljatno vozio i u borbi za prvo mesto imao samo jednog rivala i to klupskog – Niku Rozberga. Najveća borba saboraca viđena je u 18. krugu, kada je Nemac prišao na dve sekunde Britancu, ali se on odbrani i kasnije napravio nedostižnu prednost.

Treće mesto pripalo je Danijelu Rikardu iz Red Bula, dok je četvrti bio Dženson Baton. Aktuelni šampion planete Sebastijan Fetel je završio tek peti, dok je uzdanica Ferarija Alonso trku završio na slabom šestom mestu.

U generalnom plasmanu i dalje vodi vozač Mercedesa Niko Rozberg sa 165 osvojenih bodova, dok je drugi sa četiri boda manje njegov klupski drug Luis Hamilton. Treće mesto pripada vozaču Red Bula Danijelu Rikardu iz Australije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter