0
Evropske lige

Vidić predstavljen na Meaci (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 04.07.14 u 16:56

Jedan od najboljih defanzivaca sveta, Nemanja Vidić, posle devet godina napustio je Mančester junajted i Ostrvo. Premijer ligu je zamenio Serijom A i danas je zvanično predstavljen u Interu, u kojem će provesti tri sezone.

„Inter je jedan od najvećih klubova sveta, osvajač dosta trofeja, između ostalih i Lige šampiona pre četiri godine, a tim dostignućem ne može da se podiči mnogo ekipa. Svidela mi se ideja vlasnika Erika Tohira, siguran sam da sam napravio odličan izbor“, bile su prve Vidićeve impresije.

Vidic

Pre nego što je stigao na Meacu, Vidić se konsultovao sa bivšim reprezentativnim saigračem i igračem Intera, Dejanom Stankovićem.

„Pričao sam sa Dejanom i on je imao samo reči hvale za klub i ljude zaposlene u njemu. I ne samo Stanković, dosta je srpskih igrača igralo za Inter, ja samo nastavljam tradiciju. Razgovarao sam i sa nekoliko naših fudbalera, predočili su mi da je to pravi izbor“.

Deo fudbalske javnosti dolazak u Inter smatra korakom nazad u Vidićevoj karijeri, jer je italijanska liga slabija od engleske.

„Bio sam blizu Italije pre 12 godina, ali sudbina je htela da dođem sad. Neko misli da sam napravio korak unazad, ali verujem da mi ovdašnji stil fudbal odgovara, međutim, ovo je bio pravi trenutak da promenim državu i klub Inter je veliki izazov za mene. U Italiji se igra drugačije nego u Engleskoj, ali liga sigurno nije jaka. Verujem da ću se prilagoditi italijanskom trendu“.

Vidić ističe da mu se dopada entuzijazam vlasnika kluba i način rada.

„Tohir ne želi da radi preko noći, već želi da za nekoliko godina uzdigne Inter na mesto gde svi želimo da ga vidimo. Sviđa mi se ta ideja. Uostalom, iz Crvene zvezde sam prešao u Spartak iz Moskve koji je tad bio na početku novog projekta, u trenutku kad sam iz Rusije stigao u Mančester Junajted je bio tri godine bez trofeja i bili smo na novom početku. Tako je i sad. Uvek sam birao klubove koji idu napred, verujem da ću sa Interom postići uspehe identične kao sa Mančester junajtedom“.

Vidic 2

Italijanski novinari smatraju da bi upravo Nemanja Vidić mogao da bude novi kapiten Intera, jer je legendarni  Havijer Zaneti otišao u penziju.

„Prvo moram da zaslužim mesto u startnih 11, da se što bolje spremim za sezonu. Nikad nisam bio zainteresovan za ulogu kapitena, imam svoj stil igre i način na koji se ponašam na terenu i igram fudbal ne zavisi od toga da li je traka na mojoj ruci“, dopunio je Vidić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter