0
Auto Moto

Raikonen se penzioniše sledeće godine

Objavljeno: 04.07.14 u 18:52

Vozač Ferarija Kimi Raikonen rekao je da će „najverovatnije“ završiti karijeru kada mu na kraju sezone 2015. godine istekne ugovor sa tom italijanskom ekipom.

„Biću tu dok mi ne istekne ugovor, a onda ću najverovatnije završiti. Mislim da će tako biti“, rekao je Raikonen preneli su britanski mediji.

kimi-raikonen-ferari-kacket

Svetski šampion iz 2007. godine Raikonen se ove sezone iz Lotusa vratio u Ferari, ali nije ostvario očekivane rezultate.

Finac trenutno zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu, u osam trka osvojio je 19 bodova, a njegov klupski kolega Ferando Alonso je četvrti na tabeli sa 79 bodova. Prvi u šampionatu je Niko Rozberg iz Mercedesa sa 165 bodova.

Raikonen (34) je u karijeri ostvario 20 pobeda, 77 puta je bio na podijumu i osvojio 16 pol pozicija. U karijeri je vozio za Red Bul, Meklaren, Lotus i Ferari. On je dve godine (2009, 2010) učestvovao u trkama u Svetskom reli šampionatu, a nakon toga je na kratko učestvovao i u Naskaru.

Naredna trka Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije vozi se u nedelju od 14 časova u Silverstonu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter