0
Auto Moto

Rosiju novi ugovor sa Jamahom

Objavljeno: 03.07.14 u 19:54

Još neće u penziju. Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potpisao je novi ugovor sa Jamahom, što znači da će u Moto GP šampionatu ostati barem do kraja 2016. godine.

Do dogovora o produžetku saradnje došlo je usred sjajne sezone za ’Doktora’, koji je trenutno drugi u generalnom plasmanu kraljevske klase, iza do sada neporaženog Marka Markesa. Rosi je u dosadašnjem delu karijere ostvario 106. pobeda, od kojih je 47 na Jamahi.

valentino rosi

’Doktor’ je četiri od svojih devet titula ostvario na modelu M1, a boje Jamahe branio je prvobitno od 2004. do 2010. godine, da bi potom imao dvogodišnji izlet u Dukati, pre povratka u tim sa kojim je ostvario svoje najveće uspehe.

Na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Holandije Rosi je došao do prve pobede posle 33 meseca, a od tada se nije ponovo našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Međutim, od početka ove sezone pet puta je bio na podijumu.

“Presrećan sam što mogu da objavim da sam potpisao novi ugovor sa Jamahom. Veoma mi je važno što zaista uživam sa svojom ekipom i svim ostalim momcima iz tima, sa kojima sam tokom gotovo cele karijere. Srećan sam što ću i dalje voziti svoju YZR-M1, koja je bila moja ljubav tokom toliko godina, a i biće ove sezone, a i u naredne dve”, istakao je Rosi.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Nemačke na stazi “Zahsenring” 13. jula.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter