9
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević skratio spisak za SP (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.14 u 12:42

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Španiji među koijima je i kapiten Crvene zvezde Marko Simonović. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Đorđević je naknadno pozvao Simonovića jer probleme sa povredama imaju Vladimir Lučić i Vladimir Micov. 

U odnosu na prvobitni spisak u sastavu nema Nenada Miljenovića, Milenka Tepića, Stefana Pena, Nemanje Krstića, Zorana Ercega, Duška Savanovića, Milana Mačvana, Bobana Marjanovića, Nikole Milutinova i Raška Katića.

Na spisku se nalazi 20 igrača: Vasilije Micić (Mega Vizura), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Novica Veličković (Mega vizura),Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Stefan Birčević(Radnički Kragujevac), Bogdan Bogdanović (Partizan), Marko Simonović (Crvena zvezda Telekom), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Miloš Teodosić(CSKA), Vladimir Micov (CSKA), Nenad Krstić (Efes), Vladimir Lučić (Valensija), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks), Dejan Kravić (Teksas Tek), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Nemanja Nedović (Golden Stejt).

Đorđević je rekao da je još rano govoriti o ciljevima nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali i dodao da pravi ekipu koja će se u budućnosti boriti za medalju.

„Nezahvalno je u ovim trenucima pričati o rezultatu u Španiji, cilj je da se vratimo u borbu za medalje, ali to je ozbiljan i zahtevan posao. Zavisi od mnogo aspekata, a to su mirnoća, vera u sebe, glad za pobedom, velika želja da se nosi dres sa državnim grbom, ali i odluke selektora. Moj zadatak je da napravim takvu ekipu“, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke.

On se potom osvrnuo na spisak i na razloge izostanaka.

Erceg ima povredu, mora da pauzira mesec dana, a posle da ide na terapije. Sto se tiče Savanovića, Srbija mora da gleda u budućnost i odlučio sam se za mlađe igrače. On je odličan košarkaš, mnogo toga je dao reprezentaciji, ali nije imao zadovoljavajuću sezonu u Efesu. Mačvan još uvek traži svoju poziciju. On je po mom mišljenju četvorka i trebalo bi da nađe klub gde će to igrati. Malo vremena imamo da bi se adaptirali na Marjanovićeve kvalitete, ali on mora mnogo na poradi na svojoj igri, pogotovo u odbrani“, istakao je Đorđević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 9. jul.

Prvenstvo sveta održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Srbija će igrati u grupi A u Granadi sa domaćinom, Egiptom, Iranom, Brazilom i Francuskom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

9 Komentara

  1. Po njegovoj logici je Stefan Jovic bolji od Stefana Markovica????? Savanovic nije igrao dobro u Efesu,vec je star..pa to je isto sa Krsticem,igrao ocajnu sezonu u CSKA i ima vec 30 godina..sto si njega onda pozvao,zato sto je kapiten i ne zelis da unistis hemiju??? Smesnoo

    0
    0
    Odgovori
  2. strasno !!!
    nema Tepica koji je pokazao da mu je mesto u timu . ajde nize pozicije su dobro popunjene to je mozda jedina greska, mada sramota za pojedina imena koja su pozvana . trojku ali to cemo nekako skrpiti sa bjelicom . na cetvorci nisu pozvani savanovic i erceg pa i macvana koji je doktor za ove sto su pozvani da ne kazem ova dvojica prethodno navedenih , e to je najveca katastrofa . ljudi mi nemamo cetvorku .kad vidim ova imena pitam se ko je sastavljao spisak …
    jaci je ovaj tim sto nije pozvan od citave klupe koja ce biti na prvenstvu ja to garantujem
    sramota ce me biti da gledam !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Nenad Miljenović, Milenk Tepić, Stefan Pen, Nemanja Krstić, Zoran Erceg, Duško Savanović, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Nikola Milutinov i Raškao Katić … pa ovo je bolji tim od onog sto si poveo mentolu!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. eeeeeeeee seme ti se zatrlo dabogda sa sve velickovicem …. ajde celo objasni zasto ne igra Bobi,Macvan,Savanovic,Krstic….

    0
    0
    Odgovori
  5. Kravic bolji od Marjanovica a decko ni ne igra pro kosarku? Macvan, Savanovic??? Ne mogu da verujem, strasno!!!! Cak ni Simonovic ne treba biti ovde, zar on da nam bude udarna igla reprezentacije???

    0
    0
    Odgovori
  6. Nema Marjanovica, Ercega, Savanovica, Macvana? Ovo je haos, nadao sam se dobrom SP, mislio sam da cemo da uradimo nesto…ovo je strasno, grupu ne mozemo da prodjemo…Kakav crni Velickovic ne moze decko da se sastavi, Jovic ejj, Simonovic…Ovaj Djordjevic je lud, treba da ide na ispitivanje

    0
    0
    Odgovori
  7. Nema ercega macvana i savanovica? Po cemu je bircevic bolji od njih koji igraju evroligu,od ercega koji je natrpo Real? Kalinic isto..jos na spisju nije ni bilo Paunica decko najbolji trojkas Endese..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter