0
Fudbal

Urugvajci nemoćni bez Suareza, Rodrigez odveo Kolumbiju u 1/4 finale na megdan Brazilu (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.14 u 23:52

Ekipe Kolumbije i Urugvaja od 22:00 sata na stadionu Markana u Rio de Žaneiru u međusobnom okršaju tražile su vizu za 1/4 finale i vizu za duel sa Brazilom. Bez Luisa Suareza, Urugvaj je bio nemoćan i poražen je sa 2:0. 

Kolumbija-Urugvaj-SP

Pobedu reprezentaciji Kolumbije obezbedio je sjajni Džejms Rodrigez sa dva prelepo postignuta gola. Da li zbog suspenzije svog najboljeg igrača ili iz samo njima poznatih razloga, tek – reprezentativci Urugvaja na duelu 1/8 finala nisu podsećali na sebe.

Bez prave ideje, bez prave akcije, izabranici selektora Oskara Tabareza nisu pokazali ni i od igre iz grupne faze. Selektor Urugvaja je u startnih 11 ubacio Dijega Forlana, ali nekadašnji napadač Intera, možda zbog godina a možda i zbog toga što se nalazi van forme, nije uspeo da odigra na nivou „Hanibala Lektora„.

Prvi pogodak Džejms Rodrigez postigao je 28. minutu prvog poluvremena nakon fantastičnog šuta sa 25 metara, prethodno primivši loptu na grudi u maniru najvećeg fudbalskog majstora.

Drugi pogodak stigao je kao plod fenomenalne timske akcije u 48. minutu, dakle, u trećem minutu nastavka. Lopta je „kružila“ kroz polovinu Urugvaja, a onda ju je, nakon „povratne“ Kvardada, Rodrigez samo sproveo u nebranjenu mrežu.

Tok meča:

90 (+3) – Holandski arbitar označio je kraj meča.

85 – Lopta se iznenada odbila do Kavanija koji se nalazio na ivici kaznenog prostora. Šutirao je, u njegovom stilu – odmah iz prve, gađao je u donji desni ugao golmana Ospine, ali je kolumbijski golman loptu skrenuo u korner.

79 – Praktično prva velika šansa za selekciju Urugvaja viđena je u finišu meča. Pereira je izašao „jedan na jedan“ sa golmanom Kolumbijaca, Ospinom, lopta je „skakutala“ pa je Urugvajac probao da je „ćušne“ pored čuvara mreže, ali u tome nije uspeo i pošto je golman osujetio ovaj pokušaj beka Urugvaja.

69 – Selektor Urugvaja prvi je posegnuo za promenama: Stuani ulazi umesto očajnog Forlana, dok Alvara Pereiru menja Gaston Ramirez. Trener Tabares više nema šta da čeka!

56 – Prvi žuti karton na utakmici apsolutno zasluženo dobio je igrač KolumbijeHimenez

55 – Kolumbija je imala priliku da iz slobodnog udarca postigne i treći gol, ali lopta nije želela u mrežu zbog intervencije Kaseresa.

49 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sjajna akcija Kolumbije krunisana je drugim pogotkom Džejmsa Rodrigeza!

45 (+1) – Sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena.

40 – Reprezentacija Urugvaja umalo je stigla do izjednačenja. Na centaršut sa leve strane golmana Ospine reagovao je Kavani, golman Kolumbije je loptu uspeo da odbrani, ali sve i da je Kavani ubacio loptu u mrežu – gol bi bio poništen zbog ofsajda. Na usporenom snimku čini se da je linijski sudija doneo lošu odluku.

32 – Odmah nakon neuspelog kornera, priliku za izjednačenje propustio je Kavani. Napadač Urugvaja mogao je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora da poravna rezultat, ali je lopta otišla preko prečke.

31 – Centaršut Kavanija je umalo završio na glavi saigrača Kristijana Rodrigeza. Srećom po Kolumbiju, reagovao je Sančez i u poslednjem trenu je izbacio loptu u korner.

28 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Kolumbija vodi sa 1:0! Fantastični Rodrigez, zatresao je mrežu na volšeban način sa nekih 25 metara prethodno je elegantno umirivši grudima! A onda je parabolom matirao Musleru!


18 – Fudbaler Urugvaja, Kavani, koji je do sada postigao 23 gola na 64 meča za nacionalni tim, dobio je upotrebljivu, dubinsku loptu, ali nije uspeo da je primiri u srcu šesnaesterca.

7 – Kolumbija beleži prvi šut u okvir gola na meču. Oprobao se Kvardado sa ruba kaznenog prostora, ali je lopta bila lak zalogaj za dobro postavljenog Musleru.

1 – Počela je utakamica. Urugvajci, koji nastupaju u tradicionalnim plavo-crnim dresovima, izveli su početni udarac. Kolumbija nastupa u žutoj uniformi.

Apsolutno sa razlogom, meč između Urugvaja i Kolumbije nalzi se u centru pažnje javnosti. Još jedan južnoamerički derbi na Svetskom prvenstvu u Brazilu nije pod lupom samo zbog odličnih partija obe reprezentacije u grupnoj fazi.

Nije tajna da je Luis Suarez suspendovan od strane FIFA zbog ujedanja reprezentativca Italije, Đorđa Kjelinija. Logično, nakon toga postavlja se pitanje: koliko mogu Urugvajci bez najboljeg igrača?

Pre četiri godine u Južnoj Africi, Dijego Forlan je na svojim leđima nosio Urugvaj do borbe za bronzu, da li će ovaj veteran imati snage za još jedan „let“?

„Moramo da prihvatimo činjenice. A one kažu da istorija nije naš saveznik. Međutim, uvek postoji šansa da se stvari preokrenu. Nadamo se da je naš red ovog puta da kažemo ko smo i šta smo. Znamo da ćemo igrati protiv snažnog rivala, ali sam prepun optimizma“, kazao je Hoze Pekerman, selektor reprezentacije Kolumbije.

Stadion: Markana, Rio de Žaniro

Gledalaca: oko 75.000

Sudija: Bjorn Kujpres (Holandija)

Kolumbija: Ospina (golman), Jepes (kapiten), Zapata, Sančez, Armero, Agular, Teo, Džejms, Kvadrado, Zuniga, Džekson

Urugvaj: Muslera (golman), Godin (kapiten), A. Pereira, Rodrigez, Forlan, Himenez, M. Pereira, Rios, Gonzales, Kavani, Kaseres

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter