0
Extreme

Šervud cilja treću pobedu u Madridu

Objavljeno: 27.06.14 u 12:25

Madrid će 13. godinu zaredom biti domaćin Red Bull X-Fighters svetskog šampionata, 27. juna kada će moderni gladijatori na motorima dati najbolje od sebe u čuvenoj Las Ventas koridi. 

Red-Bul-Motoristi

Nepobedivi Novozelanđanin Livaj Šervud nada se svojoj trećoj pobedi u ovogdišnjem šampionatu u Las Ventas koridi u španskoj prestonici. Svetski šampion iz 2012 bi pobedom u Madridu, koja bi mu bila treća u nizu mogao da izjednači rekord star šest godina koji drži Švajcarac Met Ribo. Ipak, branilac tiutle Tomas Paže iz Francuske, koji je neverovatnim trikovima osvojio Madrid prošle godine, i šampion iz 2011. Dani Tores koji je dva puta slavio u španskoj prestonici, daće sve od sebe da pobede Šervuda

Šervud ove godine već ima dve pobede iza sebe, u Meksiku na otvaranju sezone i u Osaki, gde je na spektakularnom događaju Francuz Remi Bizua uzeo jako drugo mesto ispred Džoša Šijana na trećem. Livaj, koga zovu i „dečko od gume“, ima opušten i samouveren stil koji lako može da ga odvede do još jednog trijumfa čime bi stao rame uz rame sa fristajl motokros legendom Riboom kome je 2008. godine pošlo za rukom da postigne het-trik u Nemačkoj, Španiji i SAD – što mu je i donelo titulu svetskog šampiona. Šervud je već pobeđivao u Madridu i to baš 2012. godine kada je postao svetski fristajl motokros šampion.

Las Ventas je najveća španska korida koja prima 23.000 posetilaca, a za „Red Bull X-Fighters“ koji važi za jedno od najznačijniji događaja u tom gradu, uvek se traži karta više. Vozače u koridi čeka novi izazov sa šest različitih kikera i dva kvoterpajpa na stazi. Čak 3.200 kubnih metara zemlje biće upotrebljeno da se napravi „borilište“ za moderne gladijatore.

Posle Madrida, najbolji fristjal motokroseri današnjice prkosiće gravitaciji u Minhenu (Nemačka) i Pretoriji (Južna Afrika). 

Rang lista Red Bull X-Fighters 2014 svetske turneje:

1. Livaj Šervud (NZL) 100 poena
2. Remi Bizua (FRA) 80
3. Džoš Šijan (AUS) 80
4. Dani Tores (SPA) 65,5
5. Rob Adelberg (AUS) 55,6
6. Adam Džouns (USA) 55
7. Tomas Paže (FRA) 45,8
8. Met Ribo (SUI) 45,9
9. Ves Ejdži (USA) 35
10. David Rinaldo (FRA) 30

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter