0
Ostali sportovi

Srbija dominantno osvojila Svetsku ligu i 100.000 dolara!

Objavljeno: 21.06.14 u 18:00

Vaterpolo klasik Srbija – Mađarska i nova pobeda naših momaka! Delfini su sa 10:6 savladali komšije, osvojili zlatnu medalju i 100.000 dolara, a još juče je bilo poznato da su obe selekcije izborile plasman na SP 2015. Treće mesto osvojila je Crna Gora, koja je posle peteraca savladala Australiju sa 12:9 (1:2, 3:2, 1:2, 3:2, petercima 4:1).

delfini

 

Srbija je briljirala, u i napadu i u odbrani. Selektor Dejan Savić može da bude prezadovoljan onim što su naši momci pružili u ovom delu priprema, budući da je do Evropskog prvenstva ostalo još nekih četiri nedelje.

 KRAJ

Sedam golova prednosti je gotovo nemoguće stići. Jedini koji pokušava da se suprotstavi Srbiji je Deneš Varga, njegov treći gol na meču. Deker dobro brani, šutirao je Ranđelović. Tot je iznudio isključenje, Mađari pokušavaju da ublaže poraz. Od početka četvrtine odmaraju Filipović i Prlainović, razumljivo, s obzirom na veliku prednost. Danijel Varga smanjuje na 5:10. Do kraja četiri minuta, Srbija ima igrača više. Pokušao je Rađen, ali brani Deker. Novi gol Deneša Varge, bore se za častan poraz. Peterac za Srbiju, šutira Marković. Odbranio je Deker, koji mnogo bolje brani od Nađa. Ne žuri se Sriji…

Četvrta četvrtina

Promene golmana na obe strane. Viktor-Nađ je na klupi, Deker u igri. Sa druge strane, Savić ponovo deli minutažu našim golanima. Tri minuta se igralo bez gola. Harai ne koristi igrača više… Treći gol Mitrovića, 8:2. Lepa akcija sa igračem više, realizuje je sa stative Duško Pijetlović. Konačno gol komšija, posle nekih 16 minuta, ponovo Deneš Varga. Još jedan maestralan gol delo je Dušana Mandića.

Treća četvrtina

Mađari imaju prvi napad, dobro se brani Srbija. Ipak, korner, potom i igrač više. Odbranio je Gojko šut Sivoša, a potom i novi pokušaj sa dva metra. Brojčana prednost za delfine, koristi to Stefan Mitrović. Kontra Mađara, zaustavio je šut naš golman. Neuspešan pokušaj loba Filipovića, sa druge strane dobra odbrana Mandića. Peterac za Srbiju. Filipović je na pet metara, za 5:2. Novi gol Filipovića, iz faula, to se ne brani. Mađari ni sa igračem više ne smanjuju rezultat. Novi napad, novi gol Srbije, prvi Dušana Mandića. Stativa Mitrovića, sreća za Viktora-Nađija. Vamoš ne koristi igrača više. Odlična odbrana Srbije u prvom poluvremenu.

Druga četrtina

Srbija je meč počela sa Gojkom Pijetlovićem na golu. Iskoristili su naši momci prvog igrača više, precizan je bio Filip Filipović. Rađen je skrivio peterac nad Haraijem, realizator Deneš Varga. Na polovini deonice novo vođstvo delfinima doneo je Andrija Prlainović. Magija Stefana Mitrovića za 3:1, uočio je da je Viktor Nađi izašao sa linije i šutirao iz faula, kao i Prlainović prethodno. Smanjio je Madaraš. Lopta nikako ne dolazi do naših centara. Pijetlović je dobro branio, a Savić uzeo tajm-aut pred sam kraj prve četvrtine. Mađari su mogli do izjednačenja, imali su igrača više, ali su brzopleto šutirali. Benedek traži odmor. Nova prilika za izjednačenje, nema gola. Mandić je pogodio stativu osam sekundi pre kraja.

Prva četrtina

TOK MEČA

Srbija 10

Mađarska 6

3:2, 4:0, 3:1, 1:3

Bazen: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar. Gledalaca. Sudije: Gomez (Italija), Borel (Španija). Igrač više: Srbija 2 (2), Mađarska 6 (1). Peterci: Srbija 2 (1), Mađarska 1 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić, Marković, Radjen, Filipović 3 (1), Prlainović 1, S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor:Savić.

MAĐARSKA: Nadji, Gor-Nadji, Madaraš 1, Erdelji, Vamoš, Hošnjanski, Anjal, Sivoš, Da.Varga 1, De.Varga 4 (1), Tot, Harai, Deker. Selektor:Benedek.

Plasman: 1. Srbija, 2. Mađarska, 3. Crna Gora, 4. Australija, 5. SAD, 6. Kanada, 7. Brazil, 8. Kina.

Srbija je branilac ovog takmičenja, evropski šampion i bronzani tim i sa Olimpijskih igara u Londonu, a Mađarska vicešampion Svetske lige i trećeplasirani tim na Starom kontinentu. 

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala u Čeljabinsku, u kojem je naša selekcija ubedljivo slavila sa 12:7. Ove dve ekipe susrele su se i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Barseloni prošle godine, i tada je Srbija bila bolja, ali su komšije kasnije postale šampioni sveta, a naši momci prvi put posle 2007. godine ostali bez pobedničkog postolja na nekom takmičenju.

Posmatrajući rezultate u Svetskoj ligi, koja se igra od 2002. godine, Srbija je najuspešnija selekcija. Od 12 finalnih turnira, do sada je trijumfovala sedam puta (2005. u Beogradu, 2006. u Atini, 2007. u Berlinu, 2008. u Đenovi, 2010. u Nišu, 2011. u Firenci i 2013. u Čeljabinsku). Imamo i jedno srebro iz 2004, tada su Mađari bili bolji od nas, i bronzu iz 2009. godine. Mađari su drugi po uspešnosti sa dva zlata, tri srebra i bronzom, a Hrvati treći, imaju zlato, srebro i tri bronze.

srbija 2013

Gledajući tim Srbije koji je prošle godine nadmoćno osvojio ovo takmičenje, kapiten Vanja Udovičić, koji je bio MVP tog takmičenja, završio je karijeru i seo u ministarsku fotelju. Nema ni Milana Aleksića koji je ostao u Beogradu zbog problema sa zubom, lane su posle naporne sezone odmarali Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, a u timu su bili Šaponjić i Ubović. Sada su u sastavu i Dule Pijetlović i Prlainović, ali i Dušan Marković i Sava Ranđelović.

Srbija igra za desetu medalju u Svetskoj ligi, osmu zlatnu. Pobednik dobija 100.000 dolara, drugoplasirani 70.000, a treći 50.000. Finalisti su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo 2015. u Kazanju, a Svetska liga je zagrevanje i uvertira za Evropsko prvenstvo u Budimpešti (14-27. jul). Kao i obično, cilj je spremiti se za najveće takmičenje u sezoni, ovoga puta EP, ali nije na odmet ni biti prvi u Svetskoj ligi.

Momci, pokažite šta znate!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter