0
Ostali sportovi

Srbija i Mađarska igraju u finalu Svetske lige

Objavljeno: 20.06.14 u 18:30

Repriza Čeljabinska. Srbija i Madjarska su potpuno zasluženo izborili pravo da se sutra u 16.30 bore za titulu pobednika 13. Svetske lige. Delfini su u polufinalu sa 12:5 pobedili Australiju, a komšije Crnu Goru (10:8) i tako izborili i plasman na Svetsko prvenstvo.

Prošle godine je Srbija bila bolja 12:7 ali je mesec dana kasnije Madjarska u Barseloni postala svetski prvak. Dakle, aktuelni vladar Svetske lige i Evrope na šampiona sveta.

filipovic

Velika borba i odlične odbrane oba tima u prvoj četvrtini. Žestok presing Australijanaca, teško je Srbija dolazila do pozicije za šut. Centri Pijetlović i Nikić su brzo izborili dva puta igrača više. Prvog je realizovao Filipović, kod drugog je Prlainović možda i brzopleto šutirao. Australiianci su izjednačili 72 sekunde pre kraja. Odmah su imali i igrača više ali bez pokušaja udarca. U poslednjem napadu treći igrač više za Srbiju i drugi gol Filipovića.

Srbija je u prva četiri minuta druge četvrtine briljirala. Sjajnom igrom pre svega fantastičnog Filipovića postigla je četiri gola. Prvo Gocić sa pozicije centra na asistenciju Mitrovića, Filipović je potom bio dvostruki strelac, a jedan gol, istinskom majstorijom je postigao i Nikić za dug aplauz sa tribina. Roač je presekao srpsku seriju, zatim su Australijanci propustili dva puta igrača više. Janger je 2,36 do kraja smanjio na tri razlike. Kod poslednjeg napada Savić je tražio tajma aut a Mandić je uputio pravi projektil za 7:3. Lepa je to bila prednost pred drugo poluvreme. Rival je postao nervozniji, oštriji i prljaviji u kontaktu.

Po običaju na poluvremenu promena golmana, Pijetlovića je zamenio Mitrović.

Dugo se igralo i bez gola i bez izmena u trećoj četvrtini pa je tačno na polovini Savić zatražio minut odmora da promeni i osveži igrače.I u prvom napadu Mitrović je opet odličan asistent, sada Pijetloviću za 8:3, Odbrana i dalje na visokom nivou, rival bez ideje da ugrozi sigurnog MItrovića. Strelac narednog gola je opet Pijetlović , ovoga puta na dodavanje Ćuka. U poslednjoj četvrtini odradjivanje posla. Mitrović je odbranio peterac Rouču a Filipović, Mandić i Ćuk povećali prednost.

Australija 5

Srbija 12

(1:2, 2:5, 0:2, 2:3)

Bazen: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski kompleks. Gledalaca: 400. Sudije: Fekete (Madjarska) i Borel (Španija).Igrač više: Australija 4 (1), Srbija 9 (6), Peterci: Australija 1 (0) Srbija 1 (1).

AUSTRALIJA: Klark, Kembel, Ford, Koteril 1, Pauer, Gilhrist,,Roač 1, Janger 2, Edvards 1, Martin,Emeri, Miler, Slejd. Selektor: Fatović.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Marković, Radjen, Filipović 5, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter