0
Ostali sportovi

Ratko Rudić o novim pravilima: Početak kraja vaterpola!

Objavljeno: 20.06.14 u 16:56

Srbija je na turneji poSAD imala priliku da igra po novim pravilima (kraći teren, manja lopta, manji broj igrača u polju)… Legendarnom treneru, sada selektoru Brazila Ratku Rudiću se to uopšte ne dopada.

ratko-rudic

– To je katastrofa, to je početak kraja vaterpola i neki drugi sport. Znate, 25 metara je stara želja Španaca koji imaju veliki broj bazena sa tom dužinom. Odavno smo im rekli da im niko ne brani da svoja takmičenja igraju u njima. Drugo ti smanjuješ bazen a ostaje napad 30 sekundi. Nema logike.

Manja lopta?

– Da, mogao bi sada Perez da se reaktivira jer on kada uzme tu malu loptu ko će mu je oduzeti. Onda pet igrača u polju. Ne treba trener. Nađeš tri centra i staviš još dva šutera. Kad dobiješ isključenje na centru, ko može da brani šut manjom loptim vrsnog pucača. Postigao bi se veliki broj golova koji bi produžio utakmicu jer toliko puta treba krenuti sa centra- rekao je Rudić za „Sportski žurnal“.

Pominje se i sastav od 11 igrača ?

To bih mogao da prihvatim ako je u pitanju interes ženskog vaterpola. Naime postoji pritisak da na Olimpijskim igrama bude 12 ženskih ekipa kao u drugim sportovima. Znači treba dobiti mesta za još 44 igrača. Ukidanjem po dva mesta u 12 muških i osam ženskih sastava se dobija taj broj. Ali predlažem da to važi samo za Olimpijske igre.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter