0
Ostali sportovi

Ivana i Emir na čelu reprezentacije: Svaki bod je važan

Objavljeno: 19.06.14 u 20:12

Glavni grad Litvanije – Riga ovog vikenda 21/22.jun 2014.godine biće domaćin petog Ekipnog prvenstva Evrope druge lige. Naša reprezentacija uputila se ka borbi za ulazak u prvi ligu Evrope.

ivana-spanovic

Osim naše reprezentacije takmičiće i sledeće zemlje: Latvija, Švajcarska, Bugarska, Hrvatska, Austrija, Danska i Slovačka.

Najbolji reprezentativac Srbije na 400m prepone, Emir Bekrić biće predvodnik muške ekipe:

“Reprezentacija uvek predstavlja dodatni motiv, to je neka posebna energija, pokretačka koja me gura napred. Uvek se osećam ponosno kad predstavljam svoju zemlju. Ovu trku ću iskoristiti da budem najbolji sto mogu u ovom trenutku, trudiću se da budem fokusiran i koncentrisan. Bodrićemo jedni druge, medjusobna podrška koju pružamo jedni drugima zaista dosta znači”.

Bekrić će takmičiti na 400m prepone i u štafeti 4*400m.

Na čelu ženske ekipe biće naša najbolja reprezentativka u skoku udalj, Ivana Španović:

“Uvek se radujem ekipnom prvenstvu Evrope jer je to jedinstvena prilika kada se reprezentacija okuplja u celom sastavu. Ove godine imam posebno zadovoljstvo da ponesem kapitensku traku, a time i veću odgovornost da rezultati i motivacija u srpskom timu budu na visokom nivou. Znam da će svaki član reprezentacije dati svoj maksimalan doprinos, jer svi imamo jednu istu zelju, a to je ulazak u prvu ligu. Sto se mene lično tiče branicu boje Srbije u sigurno tri, a mozda čak i četiri discipline”.

Španovićeva će takmičiti u skoku udalj, troskoku, štafeti 4*100m, a najverovatnije i u trci na 100m.

Savezni selektor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Popović, takođe je dao svoje mišljenje pred nastup naših atletičara:

“Na osnovnu najsvežijih informacija i startnih lista kao osnovni konkurent nam je ekipa Švajcarske. Za ulazak u prvi ligu najveću borbu ćemo voditi sa Latvijom i Bugarskom. Nadamo se najboljem mogućem ishodu”.

Sa osmehom na licu i puni pozitivne energije reprezentacija Srbije danas putuje u Litvaniju i ponosno će braniti boje svoje zemlje.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter