1
Domaći fudbal

Trnovit put Partizana do Lige šampiona

Objavljeno: 18.06.14 u 16:53

Definitivno je doneta odluka da će Partizan zameniti Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a crno-belima neće biti ništa lakši put nego „večitom“ rivalu ka fudbalskoj eliti.

Jelen superliga, OFK Beograd - Partizan

Tim iz Humske će samo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti povlašćen, te su mu potencijalni rivali Dinamo Tibilisi iz Gruzije, Malme iz Švedske, KR sa Islanda, Dudelanž iz Luksemburga, TNS iz Velsa, Sent Patrik iz Irske, Škenderbeg iz Albanije, Levadija iz Estonije, Radbotnički iz Makedonije, Valeta sa Malte, Zrinjski iz BIH, Kliftonvil iz Severne Irske, Žalgiris iz Litvanije, Sutjeska iz Crne Gore i Santa Koloma iz Andore. Čini se da je od navedenih rivala najteži šampion Švedske Malme, a da sa ostalima srpski vicešampion ne bi trebalo da ima težak posao.

Ipak, ako se Partizan nađe u žrebu za treće kolo kvalifikacija, posao će mu biti znatno teži. Od takozvano „lakših“ protivnika „lutrija“ bi crno-belima mogla da donese duele sa Šerifom i APOEL-om (naravno ako ova dva tima preskoče prvu rundu), dok su za rivale nepoželjni BATE, Salcburg, Steaua, Seltik, Dinamo Zagreb, Sparta Prag, Ludogorec i Makabi Telaviv.

U slučaju da se Partizan plasira u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona slabijih rivala ne bi bilo, ali bi srpski tim imao sigurno otvorena vrata Lige Evrope, dok bi plasman u fudbalsku elitu za tim iz Humske bio najlepši mogući san.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter