0
Reprezentacija

Đavoli bili na ivici pakla, Felaini i Martens spasitelji (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.14 u 20:00

Teže nego što se očekivalo, Belgija je sa 2:1 savladala Alžir na otvaranju takmičenja u grupi H, na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Đavoli su u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat i iapak opravdali ulogu favorita. Gubili su sve do 70-og minuta, pošto je Feghuli doveo Alžirce u vođstvo u 25. munuti uz penala, a onda su Felaini i Mertens 10 minuta kasnije doneli tri boda svom timu.

Belgija

Đavoli na poslednja dva Mundijala nisu doživeli nijedan poraz, ali problem za selektora Marka Vilmotsa može da bude činjenica da su samo jednom uspeli da trijumfuju na devet mečeva. Trijumf čekaju od  2002. godine, kada su savldali Ruse, sa kojom su i sada u grupi.

Alžir ne bi trebalo da im predstavlja veliki problem jer ova afrička zemlja nije uspela da postigne gol na poslednjih pet mundijalskih mečeva.

Tok meča

Posle prvih 15 minuta igre nije bilo šansi. Dve kakve takve prilike bile su uvod u prvi gol na meču. Vertongen je oborio Feghulija u kaznenom i sudija Rodrigez je pokazao na belu tačku. Igrač nad kojim je i načinjen prekršaj je realizovao najstrožu kazbu u 24. minutu.

Belgija je prvu pravu akciju imala tek posle 40 minuta igre, ali gola nije bilo. Lukakua je mlako zahvatio loptu u petercu.

Napadali su Belgijanci, a do izjednačenja su došli tek posle 25 minuta igre u drugom poluvremenu. De Brujin je odlično centrirao Felaniju, koji je loptu smestio tik ispod prečke.

Belgija je ipak opravdala ulogu favorita, a pobedonosni gol postigao je u 70. minutu. rezultat se nije menjao do kraja meča.

BELGIJA – ALŽIR 2:1  (0:1)

Felaini 70, Mertens 80 – Feghuli 25 pen

Stadion: Governador Magaljaeš Pinto, Belo Horizonte; Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko);

BELGIJA: Kurtoa, Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Čadli, Vicel, Dembele, De Brujne, Azar, Lukaku.
ALŽIR: M’Boli, Gulam, Faliče, Burgera, Međani, Bentaleb, Feguli, Mahrez, Sudani, Mustafa.

U drugom meču od ponoći sastaju se Rusija i Južna Koreja.

Belgija 3, Rusija 0, J. Koreja 0, Alžir 0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter