0
Odbojka

Prvi poraz odbojkaša u Svetskoj ligi

Objavljeno: 14.06.14 u 08:46

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u B grupi ovogodišnjeg izdanja Svetske lige pošto je jutros u Čikagu izgubila od selekcije SAD sa 3:0 (30:28, 25:20, 25:16).

odbojka-m

Utakmicu u dvorani Univerziteta Ilinoj Paviljon posmatralo je 3.230 gledalaca, a sudili su Deni Sespedes Lasi i z Dominikanske Republike i Argentinac Ernan Gonsalo Kasamikela.

Posle meča koji je trajao 95 minuta Amerikanci su ostali jedina neporažena reprezentacija u grupi B 25. izdanja Svetske lige.

Možda bi epilog bio drugačiji da su izabranici Igora Kolakovića imali malo više strpljenja u završnici prvog seta u kojem su vodili sa 24:22.

Lako su, međutim, prokockali dve set lopte i Amerikanci su izjednačili na 24:24. U daljem toku tog seta srpski odbojkaši još tri puta su imali priliku da povedu u meču, ali nisu iskoristili ni jednu.

Kazna ih je stigla brzo i, kako to obično biva, tim koji dobije prvi set na takav način psihološki raste, a onaj koji ga izgubi pada.

Potvrda ove teze stigla je vrlo brzo i Amerikanci su, lakše nego što se očekivalo, stigli do ubedljive pobede.

Naredna utakmica istih rivala igra se u noći između subote i nedelje, takođe u Čikagu.

Treba istaći da utakmice Srbije i SAD, pored takmičarskog imaju i humanitarni karakter. Jer, od svake prodate ulaznice za mečeve u Čikagu po jedan dolar biće doniran za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji.

Donaciju će uplatiti Sportska organizacija Čikaga, glavnog grada države Ilinoj, a na svakoj ulaznici posetioci su dobili obaveštenje da kupovinom karte učestvuju u pomoći poplavljenima u Srbiji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter