0
Auto Moto

Pedrosa prekinuo Markesov niz, startuje prvi na VN Katalonije

Objavljeno: 14.06.14 u 16:57

Šest trka je bio nezaustavljiv, a onda je neko uspeo da pretekne sjajnog Španca… Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa osvojio je pol poziciju pred sedmu trku sezone kraljevske klase Moto GP šampionata, Veliku nagradu Katalonije. Pedrosa je do najbolje startne pozicije na stazi “Katalunja” došao krugom u vremenu od 1:40.985 minuta i tako prekinuo niz svog timskog kolege Marka Markesa.

Dani Pedrosa 26

Trka za Veliku nagradu Katalonije startuje u nedelju u 14 časova, a Pedrosi će se u prvom startnom redu pridružiti Horhe Lorenco na Jamahi i Markes.

Pedrosa je pol poziciju ostvario sa jednom desetinkom prednosti u odnosu na Lorenca, dok je Markes bio pola desetinki dalje. Branilac titule je imao šansu da nadmaši svog timskog kolegu, ali je napravio grešku na početku poslednjeg kruga i izleteo sa staze. Pedrosa ga je do tada već pretekao, a između njih dvojice se umetnuo Lorenco

Iza Pedrose, Lorenca i Markesa su Štefan Bradl na LCR Hondi, sledi ga devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro i Andrea Doviciozo na Dukatiju. Najbolju desetoricu kompletirali su vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit, Joni Ernandes na Pramak Dukatiju i mlađi od braće Espargaro Pol.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter