0
Ostali sportovi

NHL: Kingsi po drugi put u tri sezone podigli pehar lorda Stenlija (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.14 u 09:12

U petoj utakmici finala Stenli kupa odigranoj sinoć u Stejps centru, LOs Anđeles Kingsi su nakon dva produžetka savladali Njujork Rendžerse sa 3:2 i ukupnim rezultatom 4-1 u seriji postali novi šampioni NHL.

450582378_slide

To je drugi put u poslednje tri sezone da Kingsi podižu veliki pehar lorda Stenli namanjen najboljoj ekipi u kanadsko-američkoj profesionalnoj hokejaškoj ligi.

Do pobede i velikog trijumfa Kingsi su stigli tek u drugom produžetku kada je Alek Martinez matirao Henrika Lundkvista.

U regularnom toku prvi su do gola stigli domaći i to u prvoj trećini preko Džastina Vilijamsa. Rendžersi u drugom periodu prave preokret pogocima Krisa Krejdera i Brajan Bojla, da bi Kingsima produžetak obezbedio Marjan Gaborik golom u trećoj trećini.

Herik Lunkvist imao je sjajo veče i zaustavio je čak 48 šuteva Kingsa ali to nije bilo dovoljno da se Rendžersi izbore za nastavak serije. Sa druge strane DŽonatan Kvik imao je znatno manje posla i meč je završio sa 28 odbrana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter