0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Andrija Prlainović za Hotsport: „Delije“, hvala. Pamtiću vas do kraja života!

Objavljeno: 11.06.14 u 22:06

Igrom slučaja, Srbija je pre dve sezone imala najjaču ligu na svetu, a prošle jednu od najjačih. Sva tri evropska trofeja osvojili su naši klubovi, Zvezda Ligu šampiona i Superkup Evrope, a Radnički Evrokup, Partizan je bio četvrti i te i ove sezone, Radnički nedavno drugi… Navijači su, što prošle što pretprošle sezone mogli da uživaju u majstorijama Filipa Filipovića, Borisa Zlokovića, Aleksandra Ćirića, Stefana Mitrovića, Miloša Ćuka, Dušana Mandića, Gavrila Subotića, Duška PIjetlovića, Nikole Rađena, Strahinje Rašovića, Borisa Vapenskog, majstorijama golmana Denisa Šefika, Slobodana Sora, Zdravka Radića… Neki su već digli sidro, za mnoge se očekuje da će to uraditi… Pitanje je kada ćemo ponovo imati gotovo kompletnu reprezentaciju raspoređenu po domaćim klubovima… Ali, od svih odlazaka jedan je drugačiji od svih ostalih – odlazak kapitena Crvene zvezde Andrije Prlainovića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prle se vraća u Pro Reko, koji ne bi ni napuštao da se nije desilo sve ono što se desilo pre dve godine sa Volpijem. Da toga nije bilo, Andrija ne bi ni došao u Zvezdu i ne bi doživeo najlepše trenutke u karijeri.

– Odlazim iz kluba za koji me vežu najlepše emocije i u kojem sam svaku utakmicu igrao sa najvećom željom. Na svakoj sam osećao pravi sportski pritisak, tako je kada igraš za klub do kojeg ti je stalo ili za reprezentaciju. Bile su ovo dve godine ponosa i zadovoljstva. To što smo napravili ostaće zauvek i ponosni smo kada se okrenemo i pogledamo iza sebe – priča Andrija.

czv

Bezbroj puta je isticao da je najponosniji kapiten na svetu.

– Doživeo sam toliko lepih trenutaka u Zvezdi i toliko radovanja smo priuštili i navijačima i sebi… Moralo je da dođe do razlaza. Razlog je taj što se ne zna u kakvom timu i sa kakvim ambicijama će Zvezda u novu sezonu. Nisam dobio ponudu iz kluba, a pitanje je ko će još otići… Navijačima se zahvaljujem na podršci koju su nam pružili. Nijedan vaterpolo klub na svetu nema takve navijače kao što smo mi imali. To je nezapamćeno i pamtiću to do kraja života.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Mogući su odlasci, pre svega starijih igrača, a koga Andrija vidi kao novog lidera Zvezde?

– Imamo braću Rašović, Strahinju i Viktora  i Savu Ranđelovića koji su postal simboli kluba, u igri i van bazena, gde god da se pojave. Oni su pravi predstavnici Zvezde i teško je u bilo kom klubu naći trojicu takvih igrača da su toliko privrženi timu. Uostalom, prve seniorske korake su napravili u Zvezdi i biće nosioci igre u narednoj sezoni. Puno mi je srce kada ih vidim i bilo koga od igrača sa kojima sam igrao u protekle dve sezone. Takva ekipa , ljudi i energija koju smo mi imali se retko sreću – zaključio je Andrija Prlainović.

Andrija, osvojio si sve sa Zvezdom. „Delije“ će čekati tvoj povratak, na obostrano zadovoljstvo…

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter