0
Ostali sportovi

FOTO: starsportphoto.com

Bošković: Razmišljamo samo o Švajcarskoj

Objavljeno: 10.06.14 u 18:26

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković kaže da njegova ekipa mora da pobedi Švajcarsku u kvalifikacijama za EP u Hrvatskoj i Mađarskoj.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Pristupamo ozbiljno svakom meču. Sada nas samo zanima Švajcarska i pobeda u Stafi. Posle toga možemo pričati o narednom meču protiv Slovenije i gol razlici koju ćemo, verovatno, morati da jurimo. Svaki naredni korak je najbitniji“, naveo je Bošković.

Rukometašice Srbije u četvrtak od 20 časova u Stafi igraju protiv Švajcarske utakmicu petog kola Grupe pet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Tri dana kasnije, rukometašice Srbije će igrati u Nišu protiv Slovenije, protiv koje su u prvom krugu izgubile sa 26:31.

Reprezentacija Srbije zauzima treće mesto u grupi sa četiri boda, dva više imaju Švedska i Slovenija, a Švajcarska na poslednjem mestu nije osvojila nijedan bod. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

„Kontinuitet na velikim takmičenjima je od presudne važnosti ako želimo da ostvarimo cilj – plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu moraćemo da razmišljamo o što boljem plasmanu jer samo on donosi bolju poziciju pred baraž za Svetsko prvenstvo naredne godine“, rekao je Bošković.

„Moramo da igramo na Svetskom prvenstvu u Danskoj 2015. godine, ako želimo da učestvujemo na Olimpijskim igrama u Brazilu. Zato prvo mislimo na ova dva meča u kvalifikacijama, pa na turnir u Hrvatskoj i Mađarskoj i onda dalje“, dodao je Bošković.

Ekipa se u Vrnjačkoj Banji priprema u kompletnom sastavu, pošto se u ponedeljak priključila i Andrea Lekić, koja je imala problema sa povredom kolena.

Sanja Damjanović

Bošković je istakao da će većina rukometašica iz sadašnjeg sastava izneti olimpijski ciklus.

„Znamo zašto smo se opredelili za ovu grupu igračica. Oprostila se Svetlana Ognjenović, sada će i Jelena Erić, koja će odmah početi da radi u stručnom štabu. Biće nam tehnička podrška, ali o tome ćemo više pričati posle Slovenije“, rekao je on.

Bošković je pohvalio rezultat muške reprezentacije, koja je u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, u prošlu subotu, pobedila Češku sa 23:15. Rukometašice i ceo stručni štab su gledali utakmicu u hali Čair.

„Sjajan rezultat i dobra igra naše reprezentacije. Pametno je što smo bili tamo. Pobedili su sa osam golova razlike i stekli veliki kapital pred revanš u Češkoj. Nadam se da ćemo za sedam dana na istom mestu i mi slaviti“, rekao je Bošković.

Rukometni savez Srbije odlučio je da sav prihod od prodaje ulaznica za utakmicu sa Slovenijom, 15. juna od 20 časova u hali Čair, bude uplaćen za pomoć stradalima u poplavama. Cena karte je 100 dinara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter