0
Boks

Koto novi šampion u srednjoj kategoriji

Objavljeno: 08.06.14 u 10:59

Portorikanac Migel Koto novi je šampion sveta u srednjoj kategoriji u verziji WBC, pošto je savladao branioca titule Argentinca Serhija Martineza.MiguelCotto_pikokt212013_fac00

 

Koto je furiozno otvorio meč, pošto je već na startu razornim udarcima uzdrmao protivnika koji nije uspeo da se oporavi do kraja, praktično mu predavši krunu u devetoj rundi.

Koto je kombinacijom levih krošeja napao Argentinca u prvoj rundi, u kojoj je sudija čak tri puta brojao Martinezu, čiji je tim pred početak desete runde predao meč.

Tridesettrogodišnji Koto sada ima bilans od 39 pobeda i četiri poraza, dok Martinez ima 51 dobijen meč, tri izgubljena i dve nerešene borbe.

„Dobio sam na početku udarac od koga do kraja nisam uspeo da se oporavim.“, rekao je Martinez koji ni posle devete runde, kada je primio snažan levi kroše nije izgledao slomljen.

Sudija je taj udarac ocenio kao nokdaun, iako Martinez nije dotakao pod. Njegov tim je posle tog strahovitog udarca odlučio da „baci peškir“.

„On je za mene više od boksera, on je moj brat i prijatelj“, rekao je Martinezov trener Pablo Sarmijento.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter