0
Ostali sportovi

Odlučeno: Biće održana ‘Trka kroz Srbiju’

Objavljeno: 04.06.14 u 08:54

Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, 54. po redu, biće održana ove godine, uprkos štetama na putevima uzrokovanim poplavama.

trka_kroz_srbiju10

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je sednicom na kojoj su usvojene odluke o skraćivanju trase ovogodišnje manifestacije na 425 kilometara, kao i skraćivanju njenog trajanja sa nedelju na tri dana.

Udovičić je istakao važnost održavanja ovog takmičenja za Srbiju i naglasio da, uprkos problemima zbog poplava, tradicija ne sme biti prekinuta.

On je naglasio da je država obezbedila uslove kako bi se najstarija trka na Balkanu i ove godine održala.

„Odustajanje od ove manifestacije značilo bi poraz za naš sport. Kontinuitet održavanja Trke kroz Srbiju je jako bitan, ali moramo se truditi da kvalitativno, usled novonastale situacije, trka ne pretrpi značajne izmene“, ocenio je Udovičić.

Direktor trke Ljubomir Živanović rekao je da je trasa trke morala da se skrati zbog trenutnih uslova u saobraćaju.

„Najvažnije je da se trka održi u bezbednim uslovima kako bi se svetu poslala poruka da se život u našoj zemlji, nakon prirodne katastrofe, ponovo vraća u normalan tok“, naglasio je Živanović.

Međunarodna Trka kroz Srbiju 2014 biće održana od 19. do 21. juna, a svečano otvaranje zakazano je u Požarevcu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter