», Ostali sportovi, Top News»Žetva medalja srpskih tekvondista, a Milica tek treba da izađe na tatami

Žetva medalja srpskih tekvondista, a Milica tek treba da izađe na tatami

| 1. juna 2014. 12:56|0 komentara

Prvog dana turnira G1 Austrija Open za kadete, juniore i seniore, tekvondo reprezentacija Srbije osvojila je šest medalja. U seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Fejzić Damir (do 74 kg) posle 5 teških borbi i tako najavio povratak u svetski vrh. Bronzano odličje osvojio je Nikola Vučković u kategoriji do 63 kg, a uspešni su bili i juniori i kadeti.

Povezane vesti

tijana-bogdanovic-zlato

Kada je reč o juniorima, aktuelna svetska i evropska šampionka Tijana Bogdanovic (do 52 kg) se okušala u većoj kategoriji od svoje i osvojila je srebrnu medalju posle 6 borbi. Drugi junior koji je osvojio medalju, ovog puta bronzanu, je Miloš Šućur (do 68kg) posle 4 meča.

I kadeti su bili ispešni. Miljana Stefanov (do 33 kg) je osvojila srebrnu medalju posle 4 teške borbe i tako izborila ulazak u reprezentaciji za prvo svetsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u julu u Bakuu. Nikola Vukosavljev (do 49 kg) je osvojio srebrnu medalju posle 6 vrlo teških borbi.

U nedelju, drugog takmičarskog dana, na tatami izlazi ostatak reprezentacije, predvođeni Milicom Mandić (do 73 kg), olimpijskog šampionkom srebrnom sa nedavno održanog evropskog prvenstva, i Anom Bajić (+73 kg), bronzanom sa istog EP.

Na turniru u Austriji učestvuje 1750 takmičara iz 45 zemalja sveta

 

Ostavite komentar

HOT SPORTSKE VESTI

Bajern Logo
Milan Logo
Barselona Logo
Juventus Logo
Real Madrid Logo
Liverpool Logo
Mancherster United Logo
Arsenal Logo
Chelsea Logo
PSG Logo
Manchester Logo
Roma Logo

VIDEO GALERIJA

FOTO GALERIJA