0
TimeOut

FOTO:STARSPORT

Dragan Stojković Piksi ugostio Obrenovčane u Parizu

Objavljeno: 01.06.14 u 11:19

Grupu od 12 učenika Obrenovačke gimnazije i dva njihova profesora potop njihovog grada zatekao je u Francuskoj, a u pomoć im je pritekao Dragan Stojković Piksi.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Stojković je rekao da je učenike i njihove profesore smestio u jedan hotel u Parizu, kako bi im koliko je to moguće olakšao situaciju u kojoj su se našli.

„Oni nekoliko dana nisu znali ništa o svojim porodicama. Sada je sve u redu, uspeli su da se čuju sa familijama. Smešteni su u hotelu u Parizu i u ponedeljak se vraćaju u Srbiju“, rekao je Stojković

Popularni Piksi je naglasio da je ova akcija urađena u saradnji sa Ambasadom Srbije u Parizu.

Sa učenicima, uzrasta od 15 do 18 godina, u Parizu su i dva njihova nastavnika – profesorka francuskog jezika Ljiljana Ostojić i profesor latinskog Milandin Pavlović.

Ostojić je rekla da je ova dramska trupa put Francuske krenula 12. maja i trebalo je da se u zemlju vrati 24. maja.

S obzirom da su se u Srbiji dogodile nezapamćene poplave, roditelji učenika kontaktirali su Ministarstvo inostranih poslova, pa je u saradnji sa Ambasadom Srbije, učenicima preporučeno da boravak u Francuskoj produže, a Dragan Stojković se našao da pomogne i smestio ih u hotel „Ibis“ u Parizu, rekla je ona.

„Nije nam se baš ostajalo. Deca su bila uplašena u početku. Sada je bolje jer znaju da su njihove porodice žive i zdrave“, naglasila je Ostojić.

Ona je naglasila da su im boravak u Parizu učinili lepšim i predstavnici Srpske pravoslavne crkve kao i članovi kulturno umetničkog društva „Izvor“,koji se brinu o njima, i sa kojima ovih dana zajedno prikupljaju humanitarnu pomoć za ugrožene i nastupaju za naše ljude koji žive u Parizu.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter