0
Ostali sportovi

Zvezda dobija naslednika, a Rašović prognozira: Peterci odlučuju pobednika Lige šampiona!

Objavljeno: 31.05.14 u 15:04

Evropa večeras nešto posle 21.00 čas dobija novog šampiona u vaterpolu, prvi put u klupskoj istoriji na tron Starog kontinenta popeće se kragujevački Radnički ili domaćin Barseloneta. Na putu do finala zaustavljena su dva velika favorita, Primorje i Pro Reko kome je presudio Partizan i to na isti način na koji su Đenovljani izbacili Zvezdu, u kvalifikacijama.

Peterci su jesenas zaustavili crveno-bele na putu ka odbrani trona, a najbolji strelac crveno-belih, Strahinja Rašović, dobro poznaje ovogodišnje finaliste. Sa Barselonetom je prošle godine igrao u polufinalu Lige šampiona, na početku ove sezone su sparingovali sa njima, dok je sa Radničkim ove godine odigrao sedam duela.

– Radnički ima kvalitetniji tim, ali Barseloneta je domaćin, a uz to strašno su napredovali od početka sezone. Prognoziram neizvesan meč, nerešen u regularnom delu utakmice. Biće 8:8, a posle, ko se bolje snađe i ko bude imao više sreće – kaže stariji od braće Rašović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Oba tima prvi put igraju finale Lige šampiona. Radnički, osnovan pre nešto više od dve godine je debitant, a Barseloneta, iako je prošle sezone proslavila stogodišnjicu kluba, nikada nije došla do same zavrsnice. Ove sezone su osvojili tri trofeja (Superkup, Kup kralja i prvenstvo). Sa druge strane, Šumadinci su igrali u tri finala i sva tri  izgubili. U borbi za Superkup Evrope, Kup Srbije i prvaka Zvezda je bila bolja. Međutim, svako finale je priča za sebe.

– Niko nije u prednosti. I jedni i drugi su svesni uloga i veličine utakmice – zaključuje Rašović.

Kragujevčani su u prilici da sezonu ipak završe sa jednim trofejom i to onim najznačajnijim. Na taj način bi u Šumadiju doneli još jedan evropski trofej, pošto su prošle godine osvojili Kup Evrope. Barseloneta se bori za četvrti pehar i želi da Superkupu Španije, Kupu kralja i tituli prvaka države doda i najprestižniji evropski klupski trofej. Ukoliko domaćinu, za koje igraju naši igrači Nemanja Ubović i Marko Petković, to pođe za rukom, osvojiće sve što se može osvojiti u jednoj sezoni. Uz to, Ubović je minulog leta igrao letnju ligu za valjevački Valis i osvojio i to takmičenje, baš kao i Strahinja Rašović pred sezonu 2012/2013. Priča kreće iz Valjeva, a da li će Ubović ponoviti Rašovićevu i osvojiti baš sve, videćemo večeras.

Barceloneta vs Primorje CL F6

U svakom slučaju, trofej prvaka Evrope biće u srpskim rukama, kod Ubovića i Petkovića ili kod Filipovića i drugara… Još kada b i se njima na postolju pridružio Partizan…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter