0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Partizanu lutrija protiv Reka, sutra srpsko polufinale LŠ

Objavljeno: 29.05.14 u 19:47

Kakva drama na otvaranju F-6 Lige šampiona. Partizan-Pro Reko 19:18 (2:3, 3:3, 5:5, 2:1, petercima 7:6). Tek posle sedme serije peteraca, u kojoj je Soro odbranio udarac Aleksandru Ivoviću, beogradski tim je prošao u polufinale, u kome ih čeka Radnički. Pao je moćni Pro Reko i to na isti način na koji je Zvezda zaustavljena na putu ka odbrani trona. Briljirali su Soro, Subotić, Ćuk, Mandić, Dedović i drugovi, odigrali najbolji meč u sezoni, baš onako kako je i priželjkivao Vujasinović. Strateg crno-belih je desetak sekundi pre kraja ergularnog dela utakmice dobio crveni karton, pa je penal seriju ispratio sa tribina, u društvu naših navijača i sportskog direktora Kragujevčana Jugoslava Vasovića. A mnogi su govorili da Partizanu nije mesto u Ligi šampiona…

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Činilo se da se polufinalista odlučivao u poslednjih osam minuta igre, u kojoj je bilo mnogo manje golova. Otvorili su je pogotcima Joković i Mandić, a onda su dugo mreže mirovale. Dva minuta pre kraja izjednačio je Gavril Subotić, drugom golom na meču.

A onda je usledio spektakl. Golmani su nemo posmatrali šuteve Subotića, Jokovića, Dedovića, Ivovića, Mandića, Đorđetija, Čučkovića, Filjolija, Ćuka, Janovića… Krenula je serija iz početka, Subotić, Joković, Dedović za 19:18 i to je bio konačan rezultat meča. U sedmoj seriji Soro je pročitao Ivovića.

Pro Reko je prvi put sa dva gola razlike poveo početkom treće deonice, preko Aikardija. Ni tada nisu uspeli da se odlepe, na „-1“ smanjio je Dedović, a ni u sledećem pokušaju. Ćuk je sa peterca anulirao prednost koju je doneo Filjoli, a potom i izjednačio. Igra „gol za gol“ nastavljena je do kraja deonice, koju su Porcijevi momci priveli kraju sa 11:10.

Tokom prvog poluvremena Partizan je uglavnom jurio gol zaostatka ili poravnavao rezultat. Jedino vođstvo imao je sredinom prve deonice, do kojeg su stigli sa dva brza gola Subotića i Ćuka. Madaraš i Joković su dirigovali igru Đenovljana sa po dva gola, jednom su Sora savladali Filjoli i Aikardi. Sa druge strane, crno-bele je predvodio ko drugi nego kapiten Miloš Ćuk, dvostruki strelac za tih 16 minuta, a pratili su ga Suotić, Mandić i Tanasković.

Pro Reko: Tempesti, Lapena 1, Madaraš 2, Filjoli 3, Đorđeti 1, Felugo, Janović 3, Aikardi2, Figari, Joković 4, Ivović 1, Đakopo 1, Pastorino.
Partizan: Soro, Gilen, Mandić 3,Vico, Subotić 5, Tomašević, Ćuk 5, Dedović 4, Čučković 1, Tanasković 1, Stojanović, Jakšić, Rističević

Četvrtfinale, četvrtak:
Partizan – Pro Reko 18:19
Barseloneta – Breša 19.30

Polufinale, petak:
Partizan – Radnički 18h
Barseloneta/Breša – Primorje 19.30

Za peto mesto: 16.30

Subota:
Finale 20h
Za treće mesto 18.30

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter