0
Ostali sportovi

Jang: Molim prijatelje iz Srbije da ostanu jaki i hrabri u teškim trenucima

Objavljeno: 21.05.14 u 10:37

Svetski rekorder na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang koji je prošlog meseca bio promoter Beogradskog maratona, pozvao je svetsku sportsku javnost da pomogne Srbiji pogođenoj poplavama.

3718-belgrade

„Posetio sam Beograd u aprilu i moje srce je sada uz zemlju koja je teško pogođena katastrofalnim poplavama“, rekao je Jang.

On je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da se mobiliše svetska sportska javnost za solidarnu pomoć ugroženom stanovništvu Srbije.

„Važno je da naša reč dopre do sportske svetske zajednice, kako bi se udružili u zajedničkom naporu da pomognemo narodu u Srbiji. U ovo vreme društvenih mreža, svi imamo mogućnost da uticemo da se donacijama pomogne ugroženim ljudima“, rekao je Jang i na kraju poručio da se moli za sve svoje prijatelje u Srbiji.

„Molim se za sve moje prijatelje da ostanu jaki i hrabri u ovim teškim trenucima“, rekao je Jang.

Svetski rekorder je naglasio da je u Beogradu i Srbiji osetio toplinu prijateljskog narada.

„Bilo mi je divno u Beogradu, uživao sam u bogatoj istoriji koju taj narod ima, u njihovim dobrim ljudima i zato je moje srce sada sa njima. Pozivam celokupnu sportsku zajednicu da pruži ruku pomoći ugrozenim ljudima u Srbiji“. rekao je Jang i podsetio da Srbija ima bogatu sportsku tradiciju i čitavu nisku blistavih sportskih asova.

„Srbija ima veliku tradiciju u košarci i tenisu i drugm sportovima. Drago mi je što su i oni pozvali svet da pomogne Srbiji“, rekao je Jang.

On je boarveći u Beogradu ižuetno pohvalno govorio o Emiru Bekriću, osvajaču bronzane medalje na 400 prepone na prvenstvu sveta u Moskvi prošle godine,.

„Emir je kao i ja, visok 1,95 i ima veliku atletsku budućnost“, rekao je Jang.

Slavni američki atletičar je tokom boravka u Beogradu posebno bio oduševljen istorijskim znamenitostima srpske prestonice.

„Gledajući sa Kalemegdana na Ušće reke Save u Dunav, očigledna je lepota grada i jasno je zašto se Beograd za njega vekovima borio“, rekao je Jang.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter