0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Španovićeva oborila državni rekord: Uspeh posvećujem našem narodu

Objavljeno: 18.05.14 u 14:14

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović oborila je državni rekord na otvorenom pošto je na drugom mitingu Dijamantske lopte u Šangaju u skoku u dalju ostvarila rezultat 6,85 metara.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

To je za tri centimentra bolje od njenog dosadašnjeg rekorda koji je postigla na Evropskom prvenstvu u Moskvi prošle godine.

„Želim prvo da istaknem da sam strašno potrešena situacijom u Srbiji, današnji uspeh i nacionalni rekord posvećujem našem narodu koji ovih dana prolazi kroz velike nedaće i teškoće zbog poplava koje su zadesile našu zemlju. Sve vreme u Šangaju sam razmišljala na koje načine mogu da pomognem i ovaj uspeh pripada Srbiji. Što se tiče samog rezultata na takmičenju zaista sam presrećna. Početi sezonu sa skokom 6,85 pokazuje da smo vredno i naporno trenirali i da smo na dobrom putu ka još boljim ostvarenjima“, rekla je Španovićeva posle mitinga.

Španovićeva je osvojila drugo mesto jer je centimentar više skočila Blesing Okagbare iz Nigerija.

Treće mesto zauzela je Sostene Mogenara iz Nemačke sa skokom od 6,79 metara.

Španovićevu sledeće takmičenje u seriji mitinga Dijamantske lige očekuje 30. maja u američkom Judžinu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter