0
Ostali sportovi

Tesna borba u vrhu na Red Bull Air Race u Aziji (FOTO)

Objavljeno: 16.05.14 u 11:41

Rivalstvo između Hanesa Arha iz Austrije i Pola Bonoma iz Velike Britanije dostići će tačku usijanja na najzanimljivijoj trci u ovogodišnjem šampionatu, 17. i 18. maja kada se Red Bull Air Race bude zaustavio u Putradžaji u Maleziji po prvi put.

FOTO:REDBULL
FOTO:REDBULL

Arh, šampion iz 2008., pobedio je branioca titule iz Velike Britanijie u poslednjoj trci u Rovinju u Hrvatskoj, dok je Bonom za deliće sekunde bio brži od njega na otvaranju sezone u Abu Dabiju.
Japanac Jošihida Muroja se raduje trci u Aziji nakon što je u Rovinju osvojio svoj prvi podijum u karijeri zauzevši treće mesto. Australijanac Met Hol je siguran da trka u njegovom delu planete može da oživi njegovu nadu da postane šampion, s obzirom da je u prve dve trke gubio bodove zbog udaraca u pilone. Kanađanin Pit Meklaud imaće težak zadatak pred sobom ako želi da zadrži treće mesto u ukupnom plasmanu. Ove godine promenjena su pravila, pa svih 12 pilota moraju imati standardizovane motore i propelere, a trka u Rovinju bila je žestoka sa rekordnim brojem udaraca u pilone.

Piloti se raduju prvoj trci u Putradžaji gde temperature u maju idu i preko 30 stepeni. Putradžaja se nalazi južno od Kuala Lumpura i sagrađena je 90-ih godina. Grad se konstantno razvija i predstavlja jedno od najreprezentativnijih mesta u Maleziji.

Halim Otman bivši „top gan“ pilot u malezijskom ratnom vadzuhoplovstvu učestvovaće u Čelenmdžer kupu koji pruža mogućnost novim pilotima da usavrše svoje letačke sposobnosti u niskom letu u uslovima koje diktira ova trka, ali u događaju odvojenom od glavne trke.

U Red Bull Air Race-u piloti se nadmeću u brzini i spretnosti dok pokušavaju da u svojim letelicama u niskom letu savladaju najbolje što mogu slalom stazu sa preprekama u vidu pilona. Piloti dostižu brzinu i do 370 km/h i trpe 10 G silu.

Poredak u svetskom šampionatu: 1. Hanes Arh (AUT) 21 poen, 2. Pol Bonom (GBR) 21, 3. Pit Meklaud (CAN) 12, 4. Jošihida Muroja (JPN) 7, 5. Met Hol (AUS) 7, 6. Nikolas Ivanof (FRA) 5, 7. Martin Sonka (CZE) 5, 8. Najdžel Lemb (GBR) 5, 9. Matijas Dolderer (GER) 5, 10. Kirbi Čembalis (USA).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter