0
Ostali sportovi

Italijanu peta etapa Đira

Objavljeno: 14.05.14 u 22:20

Vožač Lampre-Merida tima, Italijan Dijego Ulisi pobednik je pete etape Đira d’Italije vožene od Taranta do Viđijana duge 203 kilometara.

Tour Down Under 2014

Australijanac Majkl Metjuz, vozač Orika Grinedž tima, zadržao je roze majicu, odnosno lidersko mesto u generalnom plasmanu.

Ulisi je do trijumfa došao u sprinterskoj završnici, a etapu je prešao za pet sati, 12 minuta i 39 sekundi.

Na drugom mestu našao se Australijanac iz BMC tima Kadel Evans, koji je bio sekundu iza pobednika, a isto vreme je imao i trećeplasirani Kolumbijac Hulijan David Moreno Aredondo iz TFR tima.

Etapu su obeležili teški vremenski uslovi, koji su se često menjali. Prvo je bilo kišovito i vetrovito, dok je u poslednjim kilometrima sijalo sunce.

Metjus u generalnom plasmanu ima 14 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog klupskog kolegu Holanđanina Pitera Venina, dok je Evans treći sa 15 sekundi zaostatka.

U četvrtak će se voziti šesta etapa, od Sasana do Montekasina, duga 247 kilometara.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici HotSport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter