0
Odbojka

Odbojkašice na startu Gran prija protiv Nemačke

Objavljeno: 12.05.14 u 13:46

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je kompletan raspored utakmica, satnicu i mesta odigravanja turnira u u XXII Gran Priju 2014. Seniorke Srbije će u okviru I vikenda igrati u Ansanu, u Koreji, zatim u Ankari, u Turskoj (II vikend) i u Makau, u Kini, tokom III vikenda.

srbija-holandija-odbojkasice

Seniorke Srbije će u okviru I vikenda (1. – 3. avgust) igrati u B grupi u Ansanu, u Koreji, a prvi meč će odigrati protiv Nemačke, a zatim protiv Tajlanda i u poslednjem, 3. kolu protiv Koreje.

Ankara će biti domaćin E grupe II vikenda (08. – 10. avgust), a Srbija će prvu utakmicu, odigrati protiv Nemačke, a potom protiv Turske i Dominikanske Republike.

Domaćin I (i) grupe III vikenda (15. – 17. avgust) biće Makao u Kini, a seniorke Srbije će na startu igrati protiv Japana, Kine i na kraju protiv Koreje.

U XXII Gran Priju 2014. igraće 28 reprezentacija podeljenih u tri divizije. U I diviziji igraće 12 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a u II i III diviziji po 8 selekcija podeljenih u dve grupe.

Po završetku Interkontinentalnog dela takmičenja, ekipa sa najlošijim učinkom ispada iz I divizije. Ukoliko pobednik Finalnog turnira II divizije ne ispunjava uslove FIVB za takmičenje u I diviziji, odluku o 12. ekipi u I diviziji donosi FIVB, sa mogućnošću da reprezentacija sa najlošijim učinkom ostane u I diviziji.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće četvrti put u FIVB Gran Priju. Seniorke Srbije su do sada osvojile dve bronzane medalje, 2011. i 2013.

Finalni turnir XXII Gran Prija odigraće se od 20. – 24. avgusta u Tokiju, u Japanu. Na Finalnom turniru će igrati Japan (organizator), četiri prvoplasirane selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik Finalnog turnira II divizije.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter