0
Ostali sportovi

Novosađani rame uz rame sa Oksfordom i Kembridžom (FOTO)

Objavljeno: 06.05.14 u 17:52

Tačno mesec dana nakon najpoznatije veslačke trke i duela na Temzi, Univerziteti Oksforda i Kembridža imaju priliku za revanš na regati Sveti Duje u Splitu, ali ovaj put uz učešće drugih studentskih čamaca iz Evrope. 

Edukons 1

Srbiju je predstavljao Univertitet Edukons iz Novog Sada, koji je zauzeo drugo mesto odmah iza Oksforda, a ispred nemačkog Ahena i 16 drugih posada. Dve prvoplasirane posade iz tri kvalifikacione grupe išle su u veliko finale, a Novosađani su kroz svoju grupu prošli prvoplasirani, ispred Kembridža, Zagreba, Klagenfurta, Vroclava i Krakova.

U borbi za medalje, čamac Novog Sada uspeo je u finišu da se domogne drugog mesta u vremenu 2:58,47, prvi je bio Oksford zaustavivši štopericu na 2:56,76, a treći Ahen sa 2:59, 30. Četvrto mesto pripalo je italijanskoj Paviji, peti su bili domaćini iz Splita, a šesto mesto zauzeo je Kembridž.

Posada iz Novog Sada veslala je u sastavu: Dejan Bošković, Miloš Aleksić, Anando Samardžija, Miloš Urukalo, Milan Živković, Aleksandar Petrašković, Ozren Galović i Branislav Reljin koji je rekao:

“Organizacija je bila predivna, ljudi su dragi. Što se same trke tiče, bili su teški uslovi, ali iako je stalno padala kiša more je bilo mirno. Naša ekipa dala je sve od sebe i sada se kući vraćamo zadovoljni s drugim mjestom, a sledeće godine se nadamo zlatu“, kazao je Reljin.

Regata Sveti Duje organizuje se već 13 godinu za redom, a ove godine samu trku ulepšao je i jubilej, 100 godina Veslačkog kluba “Gusar“, koji je bio tehnički organizator regate.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter