0
Auto Moto

Borković bez bodova i u drugoj trci na Hungaroringu

Objavljeno: 04.05.14 u 15:24

Dušan Borković nije uspeo da osvoji nijedan bod ni u drugoj trci trećeg vikenda WTCC šampionata koja je vožena danas na stazi Hungaroring u Mađarskoj pošto je osvojio 11. mesto.

borkovic-hungaroring2

Kao i u prvoj današnjoj trci i u drugoj Borković je krenuo sa poslednjeg mesta na startu zbog kazne koju je zaradio zbog neregularnosti u kvalifikacijama i sve što je uspeo je da dođe do prilike za borbu za bodove koja i nije bila toliko izgledna pošto je Mađar Mihilic na 10. poziciji imao nešto manje od tri sekunde prednosti.

Pravilo prema kojem je vozačima Sitroena na automobil dodato po 60 kilograma donelo je nešto novo u šampionatu pošto je prva pobedu ostavrio vozač koji nije član tog tima odnosno trijumfovao je Italijan Đani Morbideli u Šerolet Kruzu pošto je vodio od starta pa sve do cilja. Drugo mesto pripalo je Portugalcu Monteiru, dok je treće mesto osvojio Francuz Valente.

U generalnom plasmanu i dalje je vodeći Hoze Marija Lopez, vozač Sitroena, a prate ga nejgove klupske kolege Ivan Miler i Sebastijan Leb.

Naredne dve trke biće vožene već sledeće nedelje u Slovačkoj.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter