0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Mandićevoj srebro na EP!

Objavljeno: 03.05.14 u 19:05

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na prvenstvu Evrope u Bakuu. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U borbi za finale Mandićeva je savadala Poljakinju Aleksandru Kžemjenecku (10:2), da bi u finalu izgubila od Hrvatice Ive Radoš (6:3).

Olimpijska šampionka iz Londona u prvom kolu je bila bolja od domaće takmičarke Marine Tadejeve (13:1), dok je u brobi za medalju bila ubedljiva protiv Grkinje Elpide Marine Dimitropulu (13:5).

To je druga medalja za Srbiju na kontinentalnom šampionatu, nakon što je u petak Ana Bajić osvojila bronzu u kategoriji preko 73 kilograma.

„Zadovoljna sam rezultatom, ali i dalje sam pod utiskom finala. Imala sam kvalitetne protivnice, zajedno sa trenerom sam napravila odličnu taktiku koja je imala dobar učinak. Mislim da sam ipak malo više oštećena u važnom trenutku. Ali šta je tu je, idem dalje, sve čestitke protivnici. Veliko hvala mom treneru Draganu Joviću i celom stručnom timu bez koga ne bih mogla, ali i Tekvondo asocijaciji Srbije na zaista sjajnoj podršci. Takodje, hvala timu koji je sve vreme navijao iz sveg glasa što mi je mnogo značilo“, rekla je Mandićeva.

Nikola Vučković (do 63 kg) izgubio je u četvrtfinalu od predstavnika Kipra (13:11), Aleksandra Radmilović (do 57 kg) je poražena na startu od Joane Kunša iz Portugalije (13:0), dok je Stojan Rabijac takodje izgubio od Italijana Roberta Bote (14:9).

Poslednjeg dana EP od predstavnika Srbije na tatami izlaze Dragana Gladović (do 53 kg), Dajana Perišić (do 67 kg), Damir Fejzić (do 74 kg) i Ivan Purešević (do 68 kg).

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter