0
Odbojka

Odbojkaši Srbije danas počeli pripreme za Svetsku ligu

Objavljeno: 01.05.14 u 22:10

Odbojkaška reprezentacija Srbije počela je danas u Beogradu pripreme za Svetsku ligu, ali i Svetsko prvenstvo, koje će krajem leta biti održano u Poljskoj.

Volleyball-Wallpapers

Selekciji Srbije ovo će biti 17. učešće u Svetskoj ligi, a takmičiće se u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom. Prvog vikenda najbolji srpski odbojkaši ugostiće Rusiju, 30. maja u Nišu i 1. juna u Beogradu.

Selektor Igor Kolaković rekao je da očekuje da reprezentacija do 15. maja bude kompletna. On je na pripreme pozvao 22 igrača, a na prozivci u hotelu M pojavilo se više od polovine, dok će se ostali naknadno priključiti zbog obaveza u svojim klubovima.

Primač servisa Nikola Kovačević istakao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu i poručio da mu je reprezentacija uvek na prvom mestu.

„Očekivanja su najviša kada je nacionalni tim u pitanju. Imamo mlad tim, ali mislim da smo kvalitetniji za razliku od prošle godine jer su svi igrači napredovali. Možemo da naprvimo uspeh u Svetskoj ligi, a o prvenstvu u Poljskoj ćemo razmišljati kada za to dođe vreme“, rekao je Kovačević.

Finalni turnir jubilarne, 25. Svetske lige biće održan od 16. do 20. jula u Firenci, a na njemu će učestvovati šest reprezentacija: Italija, po dve ekipe iz A i B grupe, kao i pobednik finalnog turnira druge divizije, koji se igra od 11. do 13. jula.

Nešto više od mesec dana nakon toga Srbija će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, gde će igrati u grupi A zajedno sa domaćinom, Argentinom, Australijom, Venecuelom i Kamerunom.

„Imamao dva izuzetno jaka takmičenja Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Na oba takmičenja želimo da napravimo dobar rezultat, da odemo na fajnal siks Svetske lige i u Poljskoj izborimo polufinale. Potrebno je da se igrači pripaze i sačuvaju od povreda i nadam se da ćemo uz dobar trening ostvariti zacrtane ciljeve“, rekao je tehničar Vlado Petković.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter