0
Ostali sportovi

NHL: Pitsburg siguran, Boston izbacio Detroit (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.14 u 08:51

Tri pobede domaćih timova i jedna gostujuće ekipe viđene su na sinoćnjim mečevima NHL plej-ofa posle kojih su do polufinala konferencije stigli Boston Bruinsi, dok će u preostale tri serije morati da bude odigran makar još jedan meč.

pitsburg-slavlje

Posle Čikaga i Boston Bruinsi su uspeli da se plasiraju u konferencijsko polufinale NHL plej-ofa pošto su pobedom od 4:2 došli do četvrtog trijumfa u duelu sa Detroit Red Vingsima. Domaći tim je došao do predsnotiu prvom periodu preko Eriksona, da bi Pavel Dacjuk u 35. minutu izjednaio na 1:1. Ipak četiri sekunde pre kraja druge trećine Čara ponovo dovodi Boston u vođstvo, da bi Milan Lučić u 45. minutu povećao na 3:1. neizvesnost u meč vratio je Henrik Zeterberg, ali je to bilo sve od gostiju koji su na kraju platili ceh uvođenja igrača umesto golmana pošto je Iginla 16 sekundi pre kraja postavio konačnih 4:2.

U Pitsburgu su prvi do vođstva došli hokejaši Kolumbusa i to već u 13. minutu preko Dženera, ali je u drugom periodu izjednačenje Pingvinsima doneo Kunic svojim drugim plej-of golom u sezoni. Prednost domaćoj ekipi doneo je Jusi Jokinen, da bi tačku na ovaj meč na isteku 59. minuta stavio Kris Letang.

U Denveru u duelu Kolorada i Minesote morao je da bude igran produžetak pošto je posle 60 minuta rezultat bio 3:3, a trijumf domaćem timu doneo je Nejtan Mekinon u 64. minutu. Strelci za domaći tim pored njega bili su Meklod, Holden i Parento, a za gostujuću ekipu pogotke su postigli Mulson, Paris i Brodzijak.

San Hoze nije iskoristio priliku da se već posle petog meča plasira u drugo kolo plej-ofa pošto je pred svojim navijačima poražen od Los Anđeles Kingsa i to bez postignutog gola. Gosti su posle prvog perioda preko Tofolija i Kopitara došli do dva gola prednosti, a već 21. minutu Karter je postavio konačnih 0:3.

Rezultati:
Boston – Detroit 4:2 (4:1 u seriji)
Pitsburg – Kolumbus 3:1 (3:2)
Kolorado – Minesota 4:3 posle produžetka (3:2)
San Hoze – Los Anđeles 0:3 (3:2)

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter