0
Ostali sportovi

Jang: Oduševila me je masovnost Beogradskog maratona

Objavljeno: 27.04.14 u 15:53

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang ocenio je danas da nije očekivao tako uspešan Beogradski maraton, čiji je on danas bio promoter.

Untitled-4

„Nisam očekivao ovako masovnu trku, s obzirom da je vreme ovih dana bilo vetrovito. Došli su i stari i mladi i to je ono što me naročito oduševilo“, rekao je Jang u intervjuu Tanjugu.

Svetski rekorder je istakao da je ovih nekoliko dana, koliko boravi u Beogradu, imao prilike da obiđe sve znamenitosti prestonice Srbije i da je u njima uživao.

„Poslednji put kada sam bio u Beogradu, na Kupu evropskih šampuiona 1998. godine, bukvalno sam uspeo da vidim samo hotel i aerodorom, a sada sam posetio vaše crkve i istoijske spomenike“, rekao je Jang i dodao da mu se u Beogradu najviše sviđe pogled na reke sa Kelemgdanske tvrđave.

On je napomenuo da izuzetno poštuje srpske sportiste, naročito košarkaše.

„Imate bogatu sportsku istoriju. Znam za mnoge vaše sportiste kao što su Vlade Divac, Saša Điorđević… cenio sam i pokojnog Dražena Petrovića. O vašim teniserima da i ne govorim“, rekao je uz široki osmeh Jang i istakao da posebno respektuje srpskog rekordera na 400 s preponama Emira Bekrića.

Svetska atletska legenda je naglasio da je svetski rekord od 46,78 sekundi sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. postigao zahvaljjući pre svega „fokusiranosti na svoju trku“.

On je poručio mladim sportistima da se postepeno razvijaju u svojim disciplinama i da se uspeh ne postiže preko noći.

„Najvažnija je postupnost u razvoju kod sportista. Treba da dozvole vremenu da učini svoje“, rekao je Jang i poručio da će se sigurno vratiti u Beograd zbog „divnih ljudi i prijateljske atmosfere koja u njemu vlada“.

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter