1
AdmiralBet ABA Liga

Agonija Zvezdinog šuta, Cibona kroz dramu do finala (FOTO)

Objavljeno: 24.04.14 u 22:00

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Cibone 75:70 u prvom polufinalu regionalne ABA lige rezultatom.

Zezda Cibona 2

Cibona, iako je potpuno zasluženo prošla u finale, nije odigrala spektakularan meč. Naime, Zvezda je imala ultra užasan šut za tri poena 2/32, potom 29 odsto šta iz igre, a ni sa bacanja nije bila mnogo bolja, promašila ih je 11. Sve ono što su uradili igrači cele sezone, propalo je u ovih 40 minuta.

Cibonu je do pobede predvodio Blejsingejm sa 28 poena, pratio ga je Dario Šarić sa 21. Kod Zvezde Jaka Blažič je dao 25, Nelson i Dženkins ubacili su po 12.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Cedevita i Parizan.

TOK UTAKMICE:

4/4 – Za tri i po minuta domaći igrom u tranziciji i serijom 10:0 prilaze na šest poena zaostatka 55:61, a ekipu je povukao Dženskins. Tu seriju presekao je sjajni Blejsingejm trojkom. Na polovini četvrtine, Zvezda je stigla do 2/27 za tri poena i nije mogla da sa takvim šutem nastavi sa smanjivanjem razlike Cibone koju su predvodili Šarić i američki plej Blejsingejm. Ipka, Cibona je izgubila dve lopte na prenosu, a domaći prave 6:0 za 63:69 na nešto manje od dva minta do kraja. Utakmica je ušla u dramu a domaći su u poslednjem minutu stgili na jedan posed 69:71 i imali loptu, ali je Nelson bacio loptu u aut. Potom je Šarić promašio dva bacanja, ali na drugoj strani i Dženkins nije dao jedno. Ponovo je Zvezda promašila napad, a Cibona kontrom došla do pobede i Evrolige.

3/4 – Nastavljena je bezidejnost srpske ekipe u fazi napada, dok u odbrani nije bilo rešenja za Šarića. Serijom 8:2 nakon trojke Šarića, Cibona dolazi do 46:29. Katastrofalno izvođenje bacanja i neviđeno loš šut za tri poena, polovinom treće četvrtine doneo je prosečnom izdanju Cibone 19 razlike 31:50. Na kratko je Zvezda uspela da spusti razliku za koji poen, ali su igrači Cibone ponovo ubacili trojku sa osam metara, tačnije to je učinio Blejsingejm za 45:61.

Zvezda Cibona 1

2/4 – Neefikasno je počela i druga četvrtina, a Zvezda nije mogla do koša iz igre preko četiri minuta. To je iskoristila Cibona i nakon četiri minuta povela sa 28:16. Seriju “cibosa“ prekinuo je Blažič sjajnim zakucavanjem. Neverovatna nervoza bila je prisutna u redovime ekipe Dejana Radonjića, što  je rezultiralo velikim brojem grešaka i očajnim šutem. Dario Šarić igrao je odlično i hrvatski tim je pogađao trojke. Tek 14. pokušaj za tri poena ubacila je Zvezda, a pre toga Cibona je stigla do +15. Ipak do kraja crveno-beli su smanjili na 38:27.

1/4 – Cibona je od starta zaigrala kombinovanu odbranu,možda i očekivano. Jaka Blažič je promašio dva polaganja sa leve strane i dva minuta nije bilo poena. Posle dva promašaja, Blažič je dva puta pogodio, a egal je održavao Darko Planinić. Kada mu se pridružio Šarić, gosti su došli do 8:5 na polovini perioda. Dva minuta kasnije bilo je 17:5, a serija Zagrepčana bila je 15:0. Zvezda nije mogla da pogodi ništa spolja. Kako je Zvezda igrala sjajno je finiširala četvrtinu, najpre je Blažič upisao 10. poen, a potom je Dženkins ukrao loptu na izvođenju za konačnih 15:21 nakon prvih deset minuta.

Kapiten Marko Simonović smatra da crveno-beli nisu favoriti za osvajanje šampionskog prstena, iako su ligaški deo završili na prvom mestu i pritom su domaćini u beogradskoj Kombank areni.

„Svi ulazimo sa nekim očekivanjima na fajnal-for. Mislim da nismo favoriti, jer se igra jedna utakmica u polufinalu i finale. Trudićemo se da odigramo košarku koja nas je do sada krasila, sa čvrstom odbranom i brzom igrom u tranziciji. Svi znamo koliko su nam navijači pomagali ove sezone i potrebni su nam i večeras“, rekao je Simonović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da je Cibona „kvalitetno završila ligaški deo takmičenja“.

„Igrali smo do sada dva meča sa njima, a Cibona je pokazala da može dobro da odigra u gostima. Pritisak je stalno prisutan, plasman u Evroligu zavisi od sutrašnjih 40 minuta. Ipak, bili smo i ranije u sličnim situacijama i znamo kako da se nosimo s tim“, kazao je Radonjić.

Trener Zagrepčana Slaven Rimac takođe veruje u uspeh, navodeći da eventualna pobeda donosi „neprocenjivo mnogo“.

„Imamo motiv da pobedom protiv Zvezde dođemo u situaciju da osvojimo Jadransku ligu i izborimo plasman u Evroligu sledeće sezone. Na domaćinu je veliki pritisak, jer zbog sistema takmičenja sve zavisi od jedne utakmice. Nadam se dobrom meču, punoj dvorani i voleo bih da duel visokog naboja protekne u najboljem redu i da svi učesnici fajnal-fora pokažu da su kvalitetom zaslužili mesto na turniru“, poručio je Rimac.

U drugom polufinalu završnog turnira Jadranske lige u petak u istom terminu sastaju se Partizan i zagrebačka Cedevita.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter