0
Auto Moto

FOTO: STARSPORT

Miloš Pavlović vozi u Imoli u čast Ajrtona Sene

Objavljeno: 24.04.14 u 14:09

Srpski automobilista Miloš Pavlović voziće karting trku u Imoli na Memorijanom skupu „Ajrton Sena“, povodom obeležavanja 20. godišnjice od tragične smrti legendarnog vozača Formule 1.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za Pavlovića prisustvo na ovom velikom skupu ima posebno značenje jer je jedan od najvećih uspeha u njegovoj karijeri osvajanje trofeja „Ajrton Sena“.

Pavlović je 1996. godine postao najbolji vozač kartinga na svetu, pobedivši u Svetskom kupu i klasi „Formula A“ na stazi Suzuka u Japanu, kada je i osvojio trofej koji nosi ime nastradalog brazilskog vozača.

Srpski automobilista rekao je da mu je velika čast što su ga organizatori pozvali na ovaj dogadjaj.

„Veoma sam počastvovan što sam dobio poziv. Moj mali doprinos ovoj manifestaciji biće učešće u karting trci, a nastupaću za Poršeov tim. Ipak, moram da kažem da u Imoli neću biti srećan, jer bih najviše voleo da se taj 1. maj nikada nije desio i da je Sena još medju nama“ – rekao je Pavlović, a prenosi Beta.

Na stazi u Imoli će se od 1. do 4. maja održati brojne tribine, prezentacije knjiga, izložbe slika i video materijala, u kojima će postioci imati priliku da se prisete najvažnijih trenutaka u životu i karijeri čuvenog Ajrtona Sene.

Brazilski vožac bio je trostruki šampion Formule 1, a nastradao je 1. maja 1994. godine u Imoli.

hotsport.rs

pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter