0
Intervju

Spajić za HotSport: Voleo bih da jednoga dana ponovo zaigram pred Delijama

Objavljeno: 23.04.14 u 10:40

Fudbalski putevi pojedinih igrača izuzetno su čudni i turbulentni. To je na svojoj koži najbolje osetio mladi reprezentativac Srbije, Uroš Spajić koji je posle svega 18 mečeva u prvom timu Crvene zvezde prešao u francuski Tuluz. Sve se izdešavalo munjevitom brzom, ali se talentovani defanzivac odlično snašao u novoj sredini.

Uros Spajic (2)

Tvoja ekipa trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli. Koliko su čelnici kluba zadovoljni dosadašnjim rezultatima i kakve su generalno ambicije Tuluza?

– Uvek može bolje. Ambicije kluba su da budemo među prvih sedam ekipa. Trenutno jesmo deveti ali i dalje imamo šanse da ispunimo zacrtani cilj. Ova ekipa je dosta mlada, došlo je mnogo novih igrača, tako da bi to bio lep i dobar završetak sezone, ali videćemo ima još da se igra.

Od kada si stigao u Francusku ravnopravno si se nosio sa igračima poput Kavanija, Ibrahimovića, Falkaa. Kakav su utisak svetske fudbalske zvezde ostavile na tebe i protiv koga je bilo najteže igrati?

– U suštini, ovde gotovo svaka ekipa ima dobrog napadača. Liga je dosta jaka, na skoro svakom meču nijanse odlučuju pobednika. Bez obzira na sve za mene je Ibrahimović broj jedan, neprikosnoven i najkvalitetniji igrač u ligi.

Uros Spajic (4)

Kada bi mogao da biraš u kom timu, ligi bi najviše voleo da zaigraš i zbog čega?

– Nisam mnogo razmišljao o tome, ali mislim da bi za mene, posle ove, Engleska liga bila pravi izazov.

S obzirom na to da si Zvezdino dete, da li ostaje žal što u crveno – belom dresu nisi ostvario zapaženiji uspeh i ostavio dublji trag?

– Jedini žal ostaje za neosvojenom titulom, sve ostalo se odigralo dosta brzo i dalje se brzo sve dešava, tako da ne stižem mnogo ni da razmišljam o tome. Iskreno, skoncentrisan sam na ono što mi se trenutno dešava, a to je Tuluz.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da li pored mnogobrojnih obaveza imaš vremena da ispratiš dešavanja u Jelen Superligi i šta misliš da će odlučiti ovogodišnjeg šampiona?

– Naravno da pratim i drago mi je što smo prvi. Verujem da ova ekipa Crvene Zvezde nema konkurenciju ove godine i nadam se da ću imati razloga da čestitam bivšim saigračima na osvojenoj tituli.

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]- Zvezda je moj klub i moja fudbalska majka, tako da bih, ukoliko bi to bilo moguće, voleo da jednog dana ponovo zaigram pred Delijama.[/stextbox] Koje pobede se i danas rado sećaš, a koji poraz bi voleo da zaboraviš?

– Izdvojio bih pobedu na derbiju prošle sezone, a isto tako i poraz kasnije. To mi je zaista najbolniji poraz u dosadašnjoj karijeri.

Da li bi u budućnosti, ukoliko se za to stvore uslovi voleo da ponovo obučeš dres Crvene zvezde?

– Zvezda je moj klub i moja fudbalska majka, tako da bih, ukoliko bi to bilo moguće, voleo da jednog dana ponovo zaigram pred Delijama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“left“]- Mislim da ova ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, što smo potvrdili i u Belgiji. Preostale su još dve utakmice, gde sami sebi krojimo sudbinu. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da se plasiramo, jer verujem da zaslužujemo da se nađemo među najboljim reprezentacijama „starog kontinenta“.[/stextbox] Pobedom nad Belgijom, mlada reprezentacija se za korak približila Evropskom prvenstvu. Šta očekuješ u preostalim kvalifikacionim duelima i da li Srbija može da se izbori za mesto koje vodi na Euro?

– Mislim da ova ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, što smo potvrdili i u Belgiji. Preostale su još dve utakmice, gde sami sebi krojimo sudbinu. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da se plasiramo, jer verujem da zaslužujemo da se nađemo među najboljim reprezentacijama „starog kontinenta“.

Kako voliš da provodiš slobodno vreme i šta ti najviše nedostaje kada si u inostranstvu?

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]LIČNA KARTA
Ime i prezime: Uroš Spajić
Datum rođenja: 13.2.1993
Pozicija: Štoper
Klubovi: Crvena zvezda, Tuluz[/stextbox]- Iskreno, brzo sam se uklopio, osećam se kao kod svoje kuće. Roditelji mi često dolaze, tako da mi je sve dosta olakšano. Slobodno vreme uglavnom provodim sa mojim Srbima, Ninetom (Pavle Ninkov prim. aut.) i Veškovcem (Dušan Veškovac prim. aut.).

Ova godina svakako je u znaku Svetskog prvenstva u Brazilu. Ko je po tvom mišljenju favorit, od koga možemo da očekujemo iznenađenje i za koga ćeš ti navijati?

– Favorit je svakako Brazil. Imaju odličnu ekipu i igraće pred svojom publikom. Iskreno, neću navijati ni za koga specijalno jer mi nismo uspeli da se plasiramo. Što se iznenađenja tiče mislim da bi trebalo obratiti pažnju na Belgiju.

hotsport.rs/ I. L.

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter