0
Evrokupovi

LŠ: ‘Tika-taka’ bez baterija, Real sa golom prednosti u Minhenu (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.14 u 22:35

U prvoj utakmici polufinala Lige šampiona Real iz Madrida pobedio je aktuelnog šampiona Starog kontinenta Bajern iz Minhena sa 1:0.

benzema

Strelac jedinog pogotka bio je Karim Benema posle kontre u 18. minutu. Bavarci su imali dominaciju u posedu tokom prvog poluvremena, dok je Real pretio iz kontri. U drugom delu igra gostiju je bila lošija i stvrili su samo jednu izglednu priliku koju je propustio Gece pred kraj. Real je mogao da postigne još koji pogodak iz kontri, ali je Nojer uglavnom zaustavljao udarce domaćih. Revanš je na programu za šest dana na Alijanc areni.

TOK UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE – Meč je završen pobedom Reala od 1:0

90′ – U poslednjim minutima utakmice Bajern nije uspevao da dođe do daha, dodavanja su bila loša, a igrača u završnici malo. Pa ekipa Pepa Gvardiole nije uspela da dođe do izjednačenja. Jedna sumnjiva stuacija dogodila se u nadoknadi, u 16 metara je pao Miler i tražio penal od Veba, koji je samo istrčao dalje.

84′ – Najbolju priliku na utakmici propustio je Gece. Posle greške igrača Reala na levoj strani, lopta je stigla na oko 10 metara od gola Bajerna, prihvatio je Gece, šutirao, ali je Kasiljas dobro odbranio i sačuvao mrežu.

80‘ – Rezervista Miler stigao je do odlične prilike. Uveo je loptu usredinu i levom nogom šutirao sa oko 20 metara, ali je izblokiran.

73‘ – Anćeloti je izveo Ronalda, koji je još uvek rovit, a uveo je Bejla, koji dobija ovacije Bernabea. Igra potpuno iskontrolisana od strane Reala.

68′ – Real je igrao konkretnije i kao rezultat toga došla je šansa za Ronalda, povukao je loptu, šutirao levom nogom u bliži ugao, ali je Nojer bio dobro postavljen još jednom.

66′ – Ušao je Martinez koji je otišao na zadnjeg veznog, a Lam se odatle preselio na desnog beka, izašao je Rafinja.

62′ – Riberi je povukao polukontru, uveo loptu u sredinu, ali je Pepe stigao da ga izblokira.

58′ – Nešto mirniji tok utakmice izrežirali su igrači Reala, koji su uspeli da preuzmu i zadrže loptu i na taj način smire atake ekipe Pepa Gvardiole

47′ – Posle kiksa odbrane Bajerna, ronaldu se otvorila prilka, šutirao je iskosa sa des strane, ali je Nojer dobro odbranio.

Untitled-3

 

POLUVREME – Poslednji pokušaj u prvih 45 minuta imao je Kristijano Ronaldo, ali je izblokiran, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

41′ – Veliki promašaj napravio je Di Marija. Isko je sjajno prošao po levoj strani i centrirao, lopta je došla do Di Marije koji sa sedam metara iskosa šutira preko gola.

40′ – Polupriliku je imao Filip Lam koji se ubacio po desnoj strani, ali je bio neprecizan.

33′ -Ekipa Karla Anćelotija pomerila je liniju odbrane malo više, a za to Bajern nije imao baš mnogo rešenja, i Bavarci nisu uspevali da stvore ozbiljniju priliku iz dugačkih napada.

26′ – Gotovo identičan napad po levom boku izveli su Madriđani, lopta je došla do Ronalda koji iz dobre situacije prebacuje gol gostiju.

23′ – Novi kontranapad Reala prouzrokovao je šut uokvir gola. Šutirao je Di marija, ali je Nojer bio dobro postavljen. Bajern napada, ali je ranjiv iz tranzicije.

18′ – GOOOOOOL!!! REAL VODI!!!Dobru priliku propustio je najpre Bajern kada je Pepe izblokirao Krosa, u kontranapadu po levoj strani odlično je prošao Koentrao zavrnuo za Benzemu koji je samo sproveo u mrežu za 1:0.

13′ – Real je u početnim minutima bio prlično sabijen na svojoj polovini. Bajern je imao priliku preko Robena, čiji udarac je izblokiran.

5′ – Bitnost utakmice uslovila je da ekipe nešto opreznije uđu u istu. Blagu kontraolu poseda imao je Bajern i preko Riberija i Robena pokušavao da stigne do ozbiljnijih šansi.

Sastavi timova:

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Karvahal, Ramos, Pepe, Koentrao – Ćabi Alonso, Modrić, Isko – Di Marija, Ronaldo, Benzema.

Bajern Minhen (4-1-4-1): Nojer – Rafinja, Dante, Boateng, Alaba – Lam – Kros, Švajnštajger, Roben, Riberi – Mandžukić.

Sudar evropski fudbalskih džinova uslediće dan nakon što je u Madridu već odigrano jedno polufinale u kome su Ateltiko i Čelsi odigrali nerešeno 0:0.

Trener ‘kraljevskog’ kluba Karlo Anćeloti ima problema oko sastava tima. Kristijano Ronaldo se oporavlja od povrede zadobijene pre tri sedmice i on će danas proći testove nakon kojih će biti poznato da li će biti u konkurenciji za tim. Geret Bejl je prema klupskim izvorima spreman 100%, dok Marselo nije u potpunosti spreman i neće biti u startnih 11, a umesto njega u postavi će biti Fabijo Koentrao. Takođe Arbeloa i Rodrigez neće biti u konkurenciji zbog povreda kolena.

Sa druge strane Pep Gvardiola ima za nijansu čistiju situaciju. David Alaba se oporavlja od prehlade, dok Alkantara, Kontento, Šaćiri sigurno neće biti u konkurenciji za prvu postavu. Manuel Nojer nije branio proteklog vikenda ali se očekuje da će biti spreman za večerašnji meč.

I za kraj malo statistike. Dva tima su se do sada pet puta sastajala u polufinalu Lige šampiona (Kupa šampiona). Bajern je četiri puta izlazio kao pobednik (1976, 1987, 2001, 2012), dok je Madriđanima to za nogom pošlo samo jednom (2000.)

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter