0
Odbojka

Kolaković saopštio spisak igrača za Svetsku ligu

Objavljeno: 23.04.14 u 14:55

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igrača (22) za 25. izdanje Svetske lige.

svetska-liga

Na spisku su:

Tehničari: Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Vlado Petković i Mihajlo Mitić.

Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković i Saša Starović.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Dejan Radić.

Primači: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Filip Stoilović i Milan Katić.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće 17. put u jubilarnoj, XXV Svetskoj ligi 2014. u elitnoj diviziji, u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom. Seniori Srbije će sve utakmice kao domaćini igrati petkom i nedeljom od 20,00 časova.

U okviru I vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog Olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige. Prva utakmica će se odigrati u Nišu (30. maj), a druga u Beogradu (01. jun). Srbija će zatim gostovati u Sofiji (II vikend: 07. i 08. jun), Čikagu (III vikend: 13. i 14. jun) i Surgutu (IV vikend: 20. i 21. jun). U okviru V vikenda, Srbija će biti domaćin Bugarskoj. Utakmice će se odigrati u Novom Sadu (27. jun) i Nišu (29. jun). Srbija će u okviru VI vikenda (04. – 06. jul) ugostiti SAD, a mečevi će se odigrati u Novom Sadu (04. jul) i Beogradu (06. jul).

U elitnoj diviziji Svetske lige, u A grupi, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

U drugoj diviziji, u C grupi igraće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u D grupi Argentina, Nemačka, Francuska i Japan i u E grupi Holandija, Koreja, Portugalija i Češka.

U III diviziji, u F grupi igraće Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, a u G grupi Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

Finalni turnir jubilarne, XXV Svetske lige 2014. odigraće se od 16. – 20. jula u Firenci, u Italiji.

Na Finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Italija (organizator), po dve ekipe iz A i B grupe (I divizija), kao i pobednik Finalnog turnira II divizije (11. – 13. jul), na kome će igrati organizator i pobednici grupa (C,D i E).

Po završetku Interkontinentalnog dela takmičenja, ekipa sa najlošijim učinkom ispada iz I divizije. Ukoliko pobednik Finalnog turnira II divizije ne ispunjava uslove FIVB za takmičenje u I diviziji, odluku o osmoj ekipi u I diviziji donosi FIVB, sa mogućnošću da reprezentacija sa najlošijim učinkom ostane u I diviziji.

Finalni turnir jubilarne, XXV Svetske lige 2014. odigraće se od 16. – 20. jula u Firenci, u Italiji.

Na Finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Italija (organizator), po dve ekipe iz A i B grupe (I divizija), kao i pobednik Finalnog turnira II divizije (04. – 06. jul), na kome će igrati organizator i pobednici grupa (C,D i E).

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter